Αθλητισμός|03.11.2022 21:45

Europa League: Μαρτύριο τέλος για τον Ολυμπιακό με ήττα απ' τη Ναντ και ευρωπαϊκό... λεκέ!

Newsroom

Το μαρτύριο τελείωσε για τον Ολυμπιακό με ακόμα μια ευρωπαϊκή ήττα, όμως ο... λεκές μένει. Η Ναντ επικράτησε στο... ρελαντί με 2-0 στο Γ. Καραϊσκάκης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ανάγκασε τους Ερυθρόλευκους στην τέταρτη ήττα τους σε έξι ματς στον όμιλο. Η ομάδα του Μίτσελ τερμάτισε στην τελευταία θέση με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών καθώς δεν κατόρθωσε να νικήσει σε κανένα παιχνίδι έχοντας μάλιστα μόλις δύο γκολ στο ενεργητικό της και έντεκα τέρματα παθητικό.

Ο ευρωπαϊκός εφιάλτης του Ολυμπιακού δεν έχει τελειωμό τον τελευταίο χρόνο καθώς οι Πειραιώτες έφτασαν τα 15 σερί ματς δίχως νίκη στα Κύπελλα Ευρώπης. Τελευταία φορά επικράτησαν απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στις 25 Νοεμβρίου 2021 με 1-0 κι έκτοτε ακολούθησε... χάος. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ήδη είχαν το μυαλό τους καθώς ο Ισπανός τεχνικός έκανε ροτέισον προκειμένου να έχει φρέσκια την ομάδα του για την κυριακάτικη (6/11) «μάχη» της Λεωφόρου. 

Βαθμολογία

  1. Φράιμπουργκ 14
  2. Ναντ 9
  3. Καραμπάγκ 8
  4. Ολυμπιακός 2

Για περίπου ενάμιση ημίχρονο, η ομάδα του Μίτσελ δεν απειλήθηκε και μάλλον είχε τον έλεγχο του παιχνιού, χάνοντας και μερικές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, στο φινάλε και πάλι αδράνησε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ναντ που είχε και κίνητρο πρόκρισης. Η γαλλική ομάδα πίεσε και βρήκε, όχι ένα αλλά δύο γκολ, επικρατώντας τελικά 2-0 στο Γ. Καραϊσκάκης. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79' με την κεφαλιά του Μοχάμεντ και στο 90' με τον Μπλας, που όχι μόνο χάρισαν το τρίποντο στα Καναρίνια αλλά τα έστειλαν και στην επόμενη φάση του Europa League.

Η Ναντ, αν και την προηγούμενη αγωνιστική κινδύνευε να βρεθεί ακόμα και στην τέταρτη θέση, τελικά τερμάτισε δεύτερη ξεπερνώντας την τελευταία αγωνιστική την Καραμπάγκ που απέσπασε ισοπαλία (1-1) απ' τη Φράιμπουργκ και συνεχίζει στο Conference.

Με πολλές αλλαγές παρέταξε τους Πειραιώτες ο Μίτσελ ελέω απουσιών αλλά και... Λεωφόρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκαν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής αλλά και οι Καλογερόπουλος, Σαπουντζής που προέρχονται απ' τις ακαδημίες.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (60' Παπέ Σισέ), Βρουσάι (46' Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (85' Άβιλα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (69' Μαρσέλο), Μπόουλερ, Ελ Αραμπί (46' Σαπουντζής), Ουί Τζο.

Ναντ: Λαφόντ, Καστεγέτο, Κορσιά, Παλουά, Φάμπιο (5' Απιά), Μουτουσαμί (73' Σιριβέγια), Σιμόν (46' Μπλας), Σισοκό, Γκαναγκό (73' Μπαμπά), Γκεσάντ (80' Κοκό) και Μοχάμεντ.

ΝαντEuropa LeagueΟλυμπιακός