Αθλητισμός | 05.12.2022 11:25

Basket League: Ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ που ίσως κρίνει την πρωτιά

Newsroom

Εν μέσω Μουντιάλ 2022, οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα μπασκετικό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Λίγο μετά το φινάλε του πρώτου αγώνα της ημέρας μεταξύ Κροατίας - Ιαπωνίας στις 17.00 και πριν το δεύτερο ματς μεταξύ Βραζιλίας - Ν. Κορέας, οι «αιώνιοι» έχουν τζάμπολ στο ΣΕΦ στις 19.15 (ΕΡΤ). Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τους Πράσινους σε ένα ματς που ενδέχεται να κρίνει την πρωτιά στη regular season της Basket League.

Kι αυτό διότι διότι σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην πρώτη θέση με ρεκόρ 7-0, τότε ο Παναθηναϊκός που είναι στο 5-1 με ματς λιγότερο, δύσκολα θα μπορέσει να κάνει την ανατροπή μέχρι το φινάλε. Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι νωρίς στη σεζόν κρίνεται η πρωτιά που θα καθορίσει και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι παίζουν τα ρέστα τους για να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της πρωτιάς εφόσον πετύχουν μια νίκη που πέραν του γοήτρου θα έχει και ουσία.

Το θετικό για το Τριφύλλι αλλά συνολικά και για το επίπεδο του μπάσκετ που περιμένουμε να παιχτεί στο παρκέ είναι ότι το τελευταίο διάστημα αποδίδει καλό μπάσκετ. Η προσθήκη και η άμεση ενσωμάτωση του Μπέικον έχει ανεβάσει τον Παναθηναϊκό που έχει πάρει ορισμένες σημαντικές νίκες στην Euroleague, βγάζει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και δείχνει να βελτιώνεται διαρκώς υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς. Θα έχει, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον αυτή η μάχη και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει η σταθερή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για τη δεύτερη εφετινή μάχη των δύο «αιωνίων» στο μπάσκετ καθώς είχε ανοίξει τη σεζόν η νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο με 67-52. Οι Πειραιώτες πάντως έχουν την πρόσφατη παράδοση με το μέρος τους μετρώντας οχτώ σερί νίκες επί του Τριφυλλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η τελευταία φορά που οι Πράσινοι κατάφεραν να νικήσουν τον Ολυμπιακό ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2021 στο ΣΕΦ για την Basket League.

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςBasket League