Αθλητισμός | 21.12.2022 23:39

Ο ψυχωμένος Ιωνικός τιμώρησε τον άστοχο Παναθηναϊκό που γκέλαρε στη Νίκαια

Newsroom

Ο ψυχωμένος Ιωνικός έμεινε όρθιος απέναντι στον άστοχο Παναθηναϊκό και πήρε μια παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στο γήπεδο της Νεάπολης στην επανεκκίνηση της Super League. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο, προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Μπερνάρ, είχε μεγάλες φάσεις αλλά δεν τελείωσε το ματς όταν μπορούσε με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί στο φινάλε. Ο Αοσμαν «εκτέλεσε» τους Πράσινους στο 84' και χάρισε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Απ' την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι γκέλαραν χάνοντας το τρίποντο μέσα απ' τα χέρια τους και είδαν την ΑΕΚ να μειώνει τη διαφορά στους έξι βαθμούς. Παρέμειναν πάντως αήττητοι για 14η σερί αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Στο 14' ο Ιωαννίδης σούταρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ασταθώς και ο Μπερνάρ που καιροφυλακτούσε σκόραρε από κοντά για το 0-1.

Αμέσως μετά, στο 16', οι Πράσινοι απώλεσαν τρομακτική ευκαιρία για το 0-2 αλλά το σουτ του Παλάσιος από το ύψος της μικρής περιοχής προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Ιωνικού.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς αρχικά με τον Ιωαννίδη στο 58', στη συνέχεια με τον Τσέριν στο 67' και με τον Σπόραρ στο 80'.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αστοχία του καθώς στο 84' ο Μάσας έκανε θαυμάσια προσπάθεια απ' τα δεξιά, πάσαρε για τον Αοσμαν, ο οποίος πλάσαρε για το 1-1.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Αντούνες, Μύγας, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Αοσμαν (95’ Πογκοσιάν), Τσίμπσαχ, Λοβέρα (75’ Μασάς), Φαντιγκά (87’ Ελευθεριάδης), Μάντζης (87’ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΙωνικός Νικαίας