Αθλητισμός | 26.12.2022 17:00

Boxing Day, Premier League: Ματσάρα αλλά χωρίς νικητή το Μπρέντφορντ - Τότεναμ - Ρεκόρ ημέρας ο Χάρι Κέιν

Newsroom

Η Boxing Day αποτελεί παράδοση στην Premier League που έκανε επανεκκίνηση μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Και απ' το πρώτο παιχνίδι κιόλας το αγγλικό πρωτάθλημα μάς υπενθύμισε γιατί είναι κορυφαίο. Η Μπρέντφορντ υποδέχθηκε την Τότεναμ, προηγήθηκε 2-0 αλλά τα Σπιρούνια κατόρθωσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, να σκοράρουν δύο τέρματα (2-2) και να αποφύγουν την ήττα.

Η Μπρέντφορντ αιφνιδίασε την Τότεναμ και όχι μόνο πήρε προβάδισμα με γκολ του Γιάνελτ στο 15' αλλά στο 54' βρέθηκε στο 2-0 με τέρμα του Τόνεϊ. Ωστόσο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αφυπνίστηκε και με δύο γκολ σε έξι λεπτά ισοφάρισε σε 2-2 αποφεύγοντας την ήττα με τον Κέιν (65') και τον Χόιμπιεργκ (71').

Πάντως ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία καθώς σκόραρε ξανά κατά τη διάρκεια της Boxing Day φτάνοντας συνολικά τα δέκα γκολ! Ξεπέρασε τον Ρόμπι Φάουλερ που είχε εννέα.

Προηγουμένως όμως, ο αρχηγός της Τότεναμ και της Εθνικής Αγγλίας δέχθηκε το πικάρισμα των οπαδών της Μπρέντφορντ που τραγουδούσαν «Ο Ιβάν Τόνεϊ θα είχε σκοράρει». Ο Τόνεϊ είναι ο βασικός φορ της Μπρέντφορντ, είναι Άγγλος κι είναι ο εκτελεστής των πέναλτι της ομάδας του. Δεν συμπεριλήφθηκε ωστόσο στις επιλογές του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Οι οπαδοί της Μπρέντφορντ δεν ξέχασαν το χαμένο πέναλτι του Κέιν απέναντι στη Γαλλία στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

ΜπρέντφορντΤότεναμPremier LeagueBoxing Day