Αθλητισμός|18.01.2023 19:30

Κύπελλο Ελλάδας: Άνετη η ΑΕΚ έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά

Newsroom

Η ΑΕΚ έβγαλε την... υποχρέωση και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κιτρινόμαυροι, παρά το ευρύ ροτέισον, επικράτησαν 3-0 του Πανσερραϊκού στην OPAP Arena και ήδη κρατούν σφιχτά στο χέρι τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα αναμετρηθούν με τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Άρης. Προφανώς υπάρχει και ρεβάνς σε μια εβδομάδα αλλά γίνεται αντιληπτό ότι το 3-0 δεν γυρίζει...

Με γκολ του Μάνταλου, του Λιβάι Γκαρσία και του Πινέδα, ο Δικέφαλος έφτασε σε μια άνετη νίκη απέναντι σε μια ομάδα της Super League 2 (προπορεύεται στον Βόρειο όμιλο) που ήδη έκανε την υπέρβαση με την παρουσία της στα προημιτελικά. Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων άλλωστε, εξαρχής δεν άφηνε ούτε μισή... χαραμάδα ελπίδας στους Σερραίους, οι οποίοι πάντως πάλεψαν σθεναρά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο διατήρησαν το 0-0.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ανοίγοντας το σκορ στο 55’ με τον Μάνταλο, ενώ στο 67' πέτυχε το 2-0 όταν από γύρισμα του Αραούχο και κακό διώξιμο των στόπερ του Πανσερραϊκού, ο Χατζισαφί έστρωσε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος πλάσαρε εύστοχα. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89' απ' τον Πινέδα από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68’ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον (61’ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (62’ Αραούχο), Φερνάντες (61’ Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56’ λ. τρ. Λιβάι Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (61’ Λυμπεράκης), Κολομπίνο (66’ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77 Αλί Μπάμπα), Κανίς (61’ Σοφιανός), Κατσαντώνης (66’ Μπαΐροβιτς).

ΑΕΚΚύπελλο Ελλάδαςειδήσεις τώραΠανσερραϊκός