Αθλητισμός | 22.01.2023 19:59

Μαχητής της ζωής ο Σεμπαστιάν Αλέ επέστρεψε στα γήπεδο έχοντας νικήσει τον καρκίνο!

Newsroom

Η επιστροφή του Σεμπαστιάν Αλέ στα γήπεδα συνδυάστηκε με νίκη (4-3) της Ντόρτμουντ επί της Άουγκσμπουργκ στην Bundesliga. Ωστόσο, η επάνοδος του Ιβοριανού επιθετικού στην αγωνιστική δράση αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη νίκη. Μια νίκη της ζωής καθώς ο Αλέ επανήλθε έχοντας νικήσει στη μάχη με τον καρκίνο.

Ο 28χρονος επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 για να καλύψει το κενό του Έρλινγκ Χάαλαντ, δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ούτε λεπτό καθώς λίγο αργότερα διαγνώστηκε με όγκο στους όρχεις. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, να ακολουθήσει τέσσερις κύκλους χημειοθεραπείας, προτού εγχειριστεί ξανά περί τα μέσα Νοεμβρίου. Στις αρχές Ιανουαρίου οι εξετάσεις του ήταν καλές και πήρε έγκριση για να επιστρέψει στις προπονήσεις. Και δύο εβδομάδες αργότερα ήρθε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή.

Φόρεσε τα παπούτσια του με το μήνυμα «F... cancer» (γ... τον καρκίνο) και πάτησε ξανά το χορτάρι. Στο 62', εν μέσω αποθέωσης, αντικατέστησε τον Μουκοκό. Ένας μεγάλος νικητής της ζωής επέστρεψε...

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η Μπορούσια προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο μέρος χάρη σε τέρματα των Μπέλιγχαμ (29’) και Σλότερμπεκ (42’), όμως πλήρωσε ισάριθμες αμυντικές αδράνειες που έφεραν γκολ από τους Μάιερ (40’) και Ντεμίροβιτς (45’).

Με το σκορ κολλημένο στο 2-2, ο Τέρζιτς έφερε από τον πάγκο (εκτός του Αλέ) και τους Μπάινο-Γκίτενς και Ρέινα, που βοήθησαν την Ντόρτμουντ να ξεκλειδώσει το παιχνίδι. Ο νεαρός Άγγλος εξτρέμ έκανε το 3-2 (75’), όμως άμεση ήταν η απάντηση με το παρθενικό γκολ του Κροάτη Τσόλινα (76’) στο ντεμπούτο του στην Bundesliga. Τα πάντα άρχισαν να μυρίζουν γκέλα, όμως ο Ρέινα με εντυπωσιακό γκολ έκανε το 4-3 (78’), με την Άουγκσμπουργκ να χάνει στο 90ό λεπτό τεράστια ευκαιρία για τέταρτη ισοφάριση με τον Ντεμίροβιτς.

BundesligaκαρκίνοςΜπορούσια ΝτόρτμουντΣεμπαστιάν Αλέειδήσεις τώρα