Αθλητισμός | 08.03.2023 00:00

Champions League: Πάρτι της Μπενφίκα με 5άρα, λυτρωτική πρόκριση και για Τσέλσι στα προημιτελικά

Newsroom

Τα πρώτα δύο εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Champions League σφραγίστηκαν με την Μπενφίκα και την Τσέλσι να κλείνουν θέση για την οχτάδα της διοργάνωσης. Οι Αετοί της Λισαβόνας ήταν τρομεροί διαλύοντας την Κλαμπ Μπριζ με 5-1 στο Ντα Λουζ και σε συνδυασμό με το 0-2 στο Βέλγιο, πέρασαν πανηγυρικά με 7-1 στην επόμενη φάση. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Τσέλσι επικράτησε 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ της Ντόρτμουντ που είχε νικήσει 1-0 στη Γερμανία και πήρε μια λυτρωτική πρόκριση σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον λονδρέζικο σύλλογο.

Η Μπενφίκα ήταν καταιγιστική και κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Μπριζ. Στο 38' ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ έπειτα από πάσα του Γκονζάλο Ράμος, ο οποίος μετά την ασίστ ανέλαβε δράση κι ως σκόρερ. Ο Πορτογάλος φορ έγραψε το 2-0 στο 45' με καταπληκτική ατομική προσπάθεια εντός περιοχής και το 3--0 στο 57' με θαυμάσιο τελείωμα μετά την ασίστ του Γκριμάλντο. Στο 71' ο εξαιρετικός Ζοάο Μάριο ήταν εύστοχος απ' το σημείο του πέναλτι διαμορφώνοντας το 4-0. Το πάρτι των Αετών είχε και συνέχεια καθώς στο 77' ο Νέρες έγραψε το 5-0, ενώ η Μπριζ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 5-1 με τον Μέιγερ. 

Mπενφίκα: Βλαχοδήμος, Μπαχ (63' Ζιλμπέρτο), Σίλβα (88' Βερίσιμο), Οταμέντι (74' Μοράτο), Γκριμάλντο, Φλορεντίνο, Σικίνιο (63' Νέρες), Μάριο (75' Νέβες), Ράφα, Άουρσνες, Ράμος

Μπριζ: Μινιολέ, Μάτα (62' Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βάνακεν (75' Νούσα), Σογουά (75' Ριτς), Μέιχερ, Γιαρεμτσούκ (62' Τζουτγκλά), Λανχ (46' Ονιεντίκα)

Το παιχνίδι της Τσέλσι με την Ντόρτμουντ άρχισε με δεκάλεπτη καθυστέρηση καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν αργοπορημένοι στο γήπεδο λόγω τράφικ! Η Τσέλσι ήταν εξαρχής καλύτερη  κι αφού είχε δοκάρια, ακυρωθέν γκολ και μεγάλες ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ στο 44' με σουτ του Στέρλινγκ μέσα απ' την περιοχή. Το 2-0 ήρθε με περιπετειώδη τρόπο καθώς η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε στο 50' ο Χάβερτς, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. Το VAR όμως διαπίστωσε ότι ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ δεν πατούσε γραμμή και ο διαιτητής έδωσε επανάληψη. Τη δεύτερη φορά ο Χάβερτς ήταν εύστοχος στο 53' δίνοντας ένα προβάδισμα πρόκρισης (2-0) που κράτησε μέχρι τέλους η Τσέλσι.

Τσέλσι: Κέπα – Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια – Τζέιμς, Κόβατσιτς (83’ Λόφτους - Τσικ), Έντσο Φερνάντες, Τσίλγουελ – Στέρλινγκ (83’ Πούλισικ), Χάβερτς, Ζοάο Φέλιξ (67’ Γκάλαχερ).

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μάγιερ – Βολφ, Σίλε, Σλότερμπεκ, Ραφαέλ Γκερέιρο – Τσαν – Μπραντ (5’ λ. τρ. Ρέινα), Μπέλινγχαμ, Οζκάν (64’ Γκίτενς), Ρόις – Αλέ (77’ Μάλεν).

«Διπλό» της Αλκμάαρ στην έδρα της Λάτσιο με Παυλίδη

Στο μεταξύ, η φάση των «16» του Europa Conference League άρχισε την Τρίτη (7/3) με σπουδαία νίκη της Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου στο Ολίμπικο της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο με 2-1. Η ολλανδική ομάδα που έκανε μεγάλη ανατροπή, πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης ενόψει της ρεβάνς της 16ης Μαρτίου στο AFAS Stadion.

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός ήταν μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα, καθώς δευτερόλεπτα προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ισοφάρισε το γκολ του Πέδρο (18') με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Κάρλσον. Ο Κάρλσον ήταν ο δημιουργός και του γκολ της ανατροπής για την ΑΖ στο 62', «σερβίροντας» μία εξαιρετική ασίστ προς τον Κέρκεζ που χάρισε τη νίκη στους Ολλανδούς με 2-1.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤσέλσιΜπενφίκαΜπορούσια ΝτόρτμουντΚλαμπ ΜπριζChampions Leagueειδήσεις τώρα