Αθλητισμός | 12.05.2023 00:00

Conference League: Βήμα πρόκρισης στον τελικό για Γουέστ Χαμ και Βασιλεία με μεγάλες ανατροπές

Newsroom

Η Γουέστ Χαμ και η Βασιλεία πέτυχαν σπουδαίες νίκες και πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Αμφότερες βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά κάνοντας την ανατροπή στο β' ημίχρονο επικράτησαν 2-1 απέναντι σε Άλκμααρ και Φιορεντίνα, αντιστοίχως, και αύξησαν σημαντικά τις πιθανότητές τους για να τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό της Πράγας στις 7 Ιουνίου.

Η Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου (αμφότεροι βασικοί) προηγήθηκε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με ωραίο μακρινό σουτ του Ρέιντερς, αλλά τα Σφυριά, που ψάχνουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό τους μετά το 1976, έκαναν ολική ανατροπή στο β' ημίχρονο. Μέσα σε διάστημα 10 λεπτών πέτυχαν δύο γκολ και μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1 αρχικά με εκτέλεση πέναλτι του Μπενραχμά στο 67' και στη συνέχεια με τον Αντόνιο στο 76'. H Άλκμααρ ψάχνει πλέον μια νίκη στην έδρα της για να ελπίζει ότι θα παίξει για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη το 1981) σε ευρωπαϊκό τελικό.

Στη Φλωρεντία η Φιορεντίνα, η οποία έχει να βρεθεί σε ευρω-τελικό απ' το 1990, έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι και την πρόκριση στο ξεκίνα του ματς καθώς στο 25' είχε ανοίξει το σκορ με τον Καμπράλ, ο οποίος δεν πανηγύρισε λόγω του περάσματός του απ' τη Βασιλεία. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου η ελβετική ομάδα όχι μόνο ανέβασε την απόδοσή της αλλά αρχικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Ντιουφ στο 71' και στις καθυστερήσεις γύρισε το παιχνίδι... τούμπα. Στο 92' ο Αμντούνι με ωραίο τελείωμα μέσα απ' την περιοχή έγραψε το 1-2 που δίνει πλέον μεγάλο προβάδισμα στη Βασιλεία, η οποία ποτέ δεν έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό.

Αποτελέσματα

  • Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2 (25' Καμπράλ - 71' Ντιουφ, 92' Αμντούνι)

  • Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ 2-1 (67' Μπενραχμά πέν., 76' Αντόνιο - 42' Ρέιντερς)

Europa Conference Leagueειδήσεις τώραΓουέστ ΧαμΦιορεντίναΑλκμάαρ