Αθλητισμός | 11.03.2019 19:14

Μακέντα: «Δείξαμε ότι είμαστε “ζωντανοί”!»

Κώστας Γουλής

Την πεποίθησή του πως το «Χ» με την ΑΕΚ και η εικόνα του Παναθηναϊκού στο σαββατιάτικο (9/3) ντέρμπι, θα δώσει στους «πράσινους» την ώθηση που έψαχναν εδώ κι εβδομάδες εξέφρασε ο Φεντερίκο Μακέντα, δείχνοντας πως περιμένει με διαφορετική διάθεση το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 17/3).

«Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά ήταν ένα δύσκολο ματς. Ήταν η πρώτη φορά, όμως, που η ομάδα στον δεύτερο γύρο έδειξε όσο συμπαγής ήταν στον πρώτο. Δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα και έτσι δεν κινδυνέψαμε να χάσουμε. Ξέρουμε ότι χρειάζεται να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να σκοράρουμε» τόνισε αρχικά ο Ιταλός επιθετικός και πρόσθεσε για τη δική του «αφλογιστία».

«Είχα μία καλή ευκαιρία, πίστευα ότι η μπάλα θα κυλήσει περισσότερο αλλά τελικώς σταμάτησε και έτσι ο αμυντικός πρόλαβε και με πίεσε. Αυτή ήταν η μόνη ευκαιρία που είχα στο ματς. Σίγουρα θέλω να σκοράρω αλλά είμαι και λίγο άτυχος. Το πιο σημαντικό είναι και πιστεύω πως τα γκολ θα έρθουν και πάλι. Ίσως κράτησα το γκολ για την επόμενη εβδομάδα και το ματς με τον Ολυμπιακό…».

«Όπως στον πρώτο γύρο»

Ο βαθμός που απέσπασε το «τριφύλλι» κόντρα στην ΑΕΚ δίνει ψυχολογία στους «πράσινους», με τον Μακέντα να επισημαίνει πως η εικόνα του Παναθηναϊκού, θύμισε σε αρκετά εμφανίσεις του α’ γύρου. «Ο βαθμός είναι μία καλή αρχή. Η ομάδα πάλεψε όπως στον πρώτο γύρο και για αυτό πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Είναι ένα πρώτο βήμα το ότι δεν απειληθήκαμε. Τώρα μπορούμε να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας. Η ομάδα έχει ποιότητα και σήμερα δείξαμε πως είμαστε ζωντανοί. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Οσο για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν πήρε περισσότερα ρίσκα στο φινάλε, για να κυνηγήσει περισσότερο ένα γκολ που θα μπορούσε να του δώσει και το διπλό; «Δεν μείναμε πίσω, προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά αλλά έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί όταν βγαίναμε μπροστά. Ο δεύτερος γύρος δεν άρχισε όπως θα θέλαμε, αλλά είμαι σίγουρος πως στο φινάλε της σεζόν θα δείτε την ομάδα που είδατε στον πρώτο γύρο».

Φεντερίκο ΜακένταΠαναθηναϊκόςSuper League 1