Αθλητισμός | 04.06.2023 22:40

Κυρίαρχος ο Τσιτσιπάς - Ξεπέρασε το εμπόδιο του Όφνερ κι έκλεισε μεγάλο ραντεβού με Αλκαράθ στα προημιτελικά του Roland Garros

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Αυστριακού Σεμπάστιαν Όφνερ και έκλεισε μεγάλο ραντεβού στα προημιτελικά του Roland Garros με τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νούμερο 5 στον κόσμο) ετοιμάζεται για... ματσάρα στην οχτάδα με τον τρομερό Αλκαράθ (νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη) μετά την άνετη επικράτησή του με 7-5, 6-3, 6-0 έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά. Θα πρέπει όμως να κάνει μια υπέρβαση καθώς εκτός του εξαιρετικού ταλέντου του Ισπανού άσου, έχει να ξεπεράσει και το αρνητικό head to head στις μεταξύ τους αναμετρήσεις καθώς μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, μέχρι να κατορθώσει να επιβάλλει τον ρυθμό του. Επικράτησε με άγχος με 7-5 και δεν ξανακοίταξε πίσω καθώς στη συνέχεια ήταν άπιαστος με 6-3 και μεγάλο φινάλε με ένα επιβλητικό 6-0 επί του 27χρονου Αυστριακού (νούμερο 118 στον κόσμο), ο οποίος μπήκε ως qualifiier στο κυρίως ταμπλό πραγματοποιώντας τη σπουδαιότερη εβδομάδα της καριέρας του.

Τα... εύκολα όμως τελείωσαν για τον Τσιτσιπά που πλέον για να φτάσει στον δεύτερο τελικό καριέρας στο Roland Garros θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο αρχικά του Αλκαράθ, κι εν συνεχεία (πιθανότατα) του Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςειδήσεις τώραΚάρλος ΑλκαράθRoland Garros