Αθλητισμός|01.08.2023 09:33

Παναθηναϊκός: Θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τους ευρωπαϊκούς ομίλους

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ντνίπρο στην κατάμεστη Λεωφόρο το βράδυ της Τρίτης (1/8, 20.30, Cosmote Sport 1) και στοχεύει σε πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του έκαναν κάτι περισσότερο απ' τη... μισή δουλειά στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, όπου επικράτησαν 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ως εκ τούτου, στην αποψινή ρεβάνς καλούνται να διαχειριστούν έξυπνα το προβάδισμα που έχουν ούτως ώστε να γιορτάσουν στη Λεωφόρο, όχι μόνο την πρόκριση στον επόμενο γύρο αλλά και τη δεδομένη παρουσία τους σε ομίλους.

Οι Πράσινοι, εφόσον αποκλείσουν την Ντνίπρο, θα έχουν εξασφαλισμένη παρουσία σε ομίλους Europa League στο... χειρότερο γι' αυτούς σενάριο, ενώ παράλληλα θα κυνηγήσουν τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στους ομίλους με πρώτο εμπόδιο τη Μαρσέιγ στον γ' προκριματικό. Με πρόκριση επί των Γάλλων θα παίξουν στα πλέι οφ του Champions League για το εισιτήριο στους ομίλους της διοργάνωσης, ειδάλλως αν αποκλειστούν απ' την ομάδα της Μασσαλίας, θα μεταβούν απευθείας στους ομίλους του Europa League, δίχως τη διαδικασία των πλέι οφ.

Στα αγωνιστικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές, πέραν της αναγκαστικής αντικατάστασης του τραυματία Σένκεφελντ, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ στο πρώτο ματς. Ο Τιν Γεντβάι θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας δίπλα στους Μάγκνουσον, Κώτσιρα και Χουάνκαρ. Ο Μπρινιόλι θα παίξει στο τέρμα, οι Ρουμπέν, Βιλένα και Τζούριτσιτς στο κέντρο, οι Μπερνάρ, Παλάσιος θα κινηθούν στις πτέρυγες και ο Σπόραρ θα είναι ο βασικός φορ.

ΠαναθηναϊκόςChampions Leagueειδήσεις τώρα