Αθλητισμός | 17.03.2019 19:50

8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι 14χρονες Ηλιάννα και Γλυκερία ήταν στη θέση του οδηγού!

Κώστας Ασημακόπουλος

Mε νέα ρεκόρ συμμετοχών και διαδρομών, ανεβασμένη διάθεση και θετική ενέργεια τα νιάτα της Ελλάδας έτρεξαν στους δρόμους της Αθήνας στα αγωνίσματα του 8ου ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Οι δύο 14χρονες δρομείς του Παναγιώτη Χαραμή, η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη και η Γλυκερία Σκάρκου έκλεψαν και πάλι την παράσταση. Η Ηλιάννα πήρε την πρώτη θέση στα 5χλμ. και η Γλυκερία την δεύτερη θέση στα 3χλμ.

Σούπερ Παπούλιας

Περισσότεροι από 22.000 δρομείς έτρεξαν στα αγωνίσματα. Ο Χρήστος Παπούλιας με 16.03 ήταν ο νικητής στα 5 χλμ. που θεωρείται και το πιο δημοφιλές αγώνισμα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καρούτζος με 16.12 και 3ος ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 16.40.  «Απόλαυσα τον αγώνα μου αν και για μένα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον ανοικτό στίβο. Ήταν ένας όμορφος αγώνας, υπήρχε κόσμος παντού που μας βοήθησε στην προσπάθειά μας, ενώ και ο καιρός ήταν καλός», είπε ο Παπούλιας. 

«Είχε πολύ ανηφόρα»

Η 14χρονη Χατζηπαναγιώτη η οποία το 2018 τερμάτισε στη 2η θέση στα 3χλμ., κατέκτησε τη νίκη σε 18.45 και δήλωσε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με αρκετή ανηφόρα. Ειδικά η τελευταία ανηφόρα με δυσκόλεψε αρκετά. Φέτος, ήθελα να ξανατρέξω για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μου ταιριάζει το πεντάρι και τα κατάφερα. Είχαμε μεγάλο συναγωνισμό κατά τη διάρκεια της κούρσας, όμως είμαι χαρούμενη με τη νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Παναγιώτη Χαράμη». Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση με 19.16 και τρίτη η Μπάλλα Ντενίσα του Πανελληνίου με 19.28.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος

Το ρεκόρ του Καραΐσκου

Στον ημιμαραθώνιο σημείωσε σπουδαίο ρεκόρ ο Παναγιώτης Καραΐσκος. Ο αθλητής του Πανελληνίου τερμάτισε σε 1 ώρα 08.04 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, βελτιώνοντας το 1.08.30 του Κώστα Γκελαούζου από το 2018. Ο Θοδωρής Αναγνώστου του Δρομέα Αμαρουσίου τερμάτισε δεύτερος με 1 ώρα 08.30, όσο και το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής. Η τριάδα των ανδρών έκλεισε με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη (ΓΑΣ Ιλισός), ο οποίος έκανε πολύ καλό αγώνα και με 1 ώρα 08.38.  «Ήθελα πολύ την πρώτη θέση. Στον αγώνα αντιμετώπισα κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι μου, αλλά ευτυχώς με βοήθησε η ζέστη. Αυτός είναι ο καιρός μου», είπε ο Καραΐσκος και μάλιστα ο Κώστας Γκελαούζος του έκανε την απονομή. 

Η Στεφανία Λεοντιάδου

Πρώτη της Λεοντιάδου

Την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση πέτυχε η Στεφανία Λεοντιάδου. Η αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου διένυσε την απόσταση σε 1.20.43 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνή Ναταλία Μιερζλίκιν με 1.22.01 και στην τρίτη η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού) με 1.22.18.  «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία αν και ήταν προπονητικός αγώνας, γιατί σε τρεις εβδομάδες θα τρέξω τον Μαραθώνιο στο Ρότερνταμ και κυνηγάω επίδοση κάτω από 2:40», είπε η νικήτρια.   

Νίκησε τη ζέστη ο Σάκης

Με τη συμμετοχή ρεκόρ 3.500 δρομέων έγινε ο αγώνας 3 χλμ. Πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Νίκος Σάκης σε 8.53 και τον ακολούθησαν με μικρή διαφορά ο Γιώργος Σταμούλης σε 8.57 και ο Αλέξανδρος Σουκούλης σε 9.02.  «Ευτυχώς δεν με επηρέασε η ζέστη, διότι είναι μικρή η διαδρομή. Φαντάζομαι ότι οι υπόλοιποι θα είχαν δυσκολίες. Είναι η τρίτη φορά που τρέχω στο τριάρι. Μου αρέσει γιατί είναι σύντομος ο αγώνας και μπορείς και ζεις τη γιορτή αυτή στο κέντρο της Αθήνας», είπε ο Σάκης.

Πρώτη η Ζωή, δεύτερη η Γλυκερία

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10.24, δεύτερη ήταν η μικρή Γλυκερία Σκάρκου με 10.33 και τρίτη ήταν η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11.17. «Σε αγώνες που συναγωνίζομαι μεγάλες αθλήτριες, στόχος δεν είναι η θέση αλλά η επίδοση, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη σήμερα. Είναι πολύ ωραίο που βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας πλημμυρισμένο από δρομείς και όχι από αυτοκίνητα όπως συνήθως. Θα ήθελα πάρα πολύ να τρέξω και του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή και τον ψυχοθεραπευτή μου, Αναστάσιο Ψαρογιάννη», είπε η Σκάρκου.

ΣπορΓλυκερία ΣκάρκουΗλιάννα Χατζηπαναγιώτηημιμαραθώνιος