Αθλητισμός | 08.08.2023 10:54

Αποχώρησε από τη σύσκεψη με UEFA η ΑΕΚ με δριμύ κατηγορώ κατά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom

Ευθύνες στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιρρίπτει η ΑΕΚ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως απολογισμό τη δολοφονία ενός φιλάθλου της Ένωσης έπειτα από άγρια επίθεση χούλιγκαν της κροατικής ομάδας έξω απ' την OPAP Arena...

Η πλευρά της ΑΕΚ αποχώρησε από την καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη των δύο ομάδων με την UEFA εκφράζοντας δριμύ κατηγορώ κατά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της αστυνομίας για τις ευθύνες που έχουν για όσα τραγικά συνέβησαν.

Ο CEO της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, τόνισε πως θεωρεί αδιανόητο να βρίσκεται στον ίδιο χώρο και να συνομιλεί με τους ανθρώπους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, γνώριζαν για το κομβόι των οπαδών τους που διήνυσαν τόσα χιλιόμετρα για να έρθουν στην Αθήνα με τέτοιες διαθέσεις παρά την απαγόρευση της UEFA. Γι’ αυτό χαρακτήρισε απόλυτα υπεύθυνη για όσα έγιναν την κροατική ομάδα, ενώ κατηγόρησε και την ΕΛ.ΑΣ., υπό την ανοχή της οποίας, όπως είπε, έγιναν όλα. «Γνώριζε τα πάντα και επέτρεψε να γίνει», σχολίασε μεταξύ άλλων...

«Απόλυτα υπεύθυνη η Ντιναμό»

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να ξεκινάμε και να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη, στην οποία είναι παρόντες και εκπρόσωποι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και έχουν συμβεί όσα έγιναν χθες», ανέφερε.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε απόλυτα υπεύθυνη τη Ντιναμό, που γνώριζε για την οργανωμένη μετακίνηση 150 οπαδών της από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα, ίσως και για τις προθέσεις τους. Ωστόσο, στη χθεσινή σύσκεψη, δεν ενημέρωσε την ΑΕΚ και την ελληνική αστυνομία, παρά μόνο για το ενδεχόμενο 30 οπαδοί της να έχουν πάρει εισιτήρια για να μπουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Θα μπορούσε η Ντιναμό να έχει ενημερώσει και να υποστηρίξει τη θέση της ΑΕΚ για μέτρα ασφαλείας χθες στο γήπεδο. Όμως δεν έκανε τίποτα από αυτά και γι’ αυτό η Ένωση τη θεωρεί ως μια από τους δύο υπεύθυνους για τα όσα τραγικά έγιναν χθες.

«Ραντεβού με οπαδούς-εγκληματίες άλλης ελληνικής ομάδας»

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κοσμάς ανέφερε ότι «δεύτερος υπεύθυνος είναι η ελληνική αστυνομία, η οποία επέτρεψε σε αυτό το κονβόι να διασχίσει όλη την ελληνική επικράτεια και να κάνει ανενόχλητα το ραντεβού που είχαν με οπαδούς-εγκληματίες άλλης ελληνικής ομάδας και από κοινού τους επέτρεψε να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η ελληνική αστυνομία είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι για όσα έγιναν χθες το βράδυ.

Η ΑΕΚ στην απογευματινή χθεσινή σύσκεψη χωρίς να έχει την πληροφόρηση, από ένστικτο είχε προειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ ότι αναμένονταν να υπάρξουν επεισόδια από Κροάτες και Έλληνες συνεργούς τους, κάτι που αγνοήθηκε πλήρως. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η ΑΕΚ να συμμετέχει σε σύσκεψη παρόντων των ιθυνόντων της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ως εκ τούτου η ΑΕΚ ανακοινώνει την αποχώρηση από τη σύσκεψη».

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ αποχώρησε από τη σύσκεψη, με την UEFA να αποφασίζει στη συνέχεια την αναβολή του αποψινού αγώνα.