Αθλητισμός | 27.08.2023 21:11

Τρομερή ανατροπή της Λίβερπουλ με Νούνιες, «καυτός» Κέιν στην Μπάγερν, μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-4 στην έδρα της Βιγιαρεάλ

Newsroom

Μια τρομερή ανατροπή πέτυχε η Λίβερπουλ στην έδρα της Νιούκαστλ απ' όπου απέδρασε νικώντας με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Νούνιες στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25΄ και τρία λεπτά αργότερα έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Φαν Ντάικ, η Λίβερπουλ όχι απλά έμεινε «όρθια» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» αλλά πανηγύρισε μια επική νίκη στην «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής της Premier League. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 77΄ και με δύο θαυμάσια τελειώματα στο 81' και στο 93' μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών. Η Νιουκάστλ είχε προηγηθεί με τον Γκόρντον στο 25.

Προηγουμένως πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με αρκετή δυσκολία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μπράμαλ Λέιν» με 2-1. Όλα έδειχναν ότι η Σίτι θα κέρδιζε χάρη στο γκολ του Χάαλαντ στο 63', αλλά η Σέφιλντ ισοφάρισε στο 85' με τον Μπογκλ. Ωστόσο τη λύση έδωσε στο 88' ο Ρόντρι, ο παίκτης της τελευταίας στιγμής.

Επίσης, η Άστον Βίλα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάτι Κας, επιβλήθηκε με 3-1 της Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ». Ο 26χρονος διεθνής Πολωνός δεξιός μπακ σκόραρε δις στο πρώτο 20λεπτο, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους «χωριάτες». Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μπέρνλι μείωσε - όμορφο γκολ σε δημιουργία από τον Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον και τελείωμα από τον Λάιλ Φόστερ. Ωστόσο, η ομάδα του Ουνάι Εμερι βρήκε και τρίτο γκολ, με τον Λούκας Ντιν δημιουργό και σκόρερ τον Μούσα Ντιαμπί.

Καυτός Κέιν στη Γερμανία

Την ίδια στιγμή, ο Χάρι Κέιν που λείπει απ' την Premier League, εξελίσσεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή της Μπάγερν στην Bundesliga. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο γερμανικό πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα σκόραρε, έκανε το ίδιο πετυχαίνοντας δύο γκολ στην άνετη νίκη των Βαυαρών επί της Άουγκσμπουργκ με 3-1. Ήδη έφτασε τα τρία γκολ νωρίς νωρίς στη σεζόν...

Τρομερό ματς με νίκη της Μπαρτσελόνα

Της... ανατροπής έγινε στο «Κεράμικα» με την Μπαρτσελόνα να παίρνει μια τεράστια νίκη με 4-3 επί της Βιγιαρεάλ. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 15΄ με 2-0 και φάνηκε ότι θα «καθάριζαν» εύκολα το ματς, αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν προσωρινά τα πάνω κάτω με το γκολ του Μπαένα στις αρχές του δεύτερου μέρους. Δεν είχαν πει, όμως, την τελευταία τους λέξη οι «πρωταθλητές». «Απάντησαν» με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών κι έφυγαν με το σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Βιγιαρεάλ.

Να σημειωθεί ότι στην φάση της ισοφάρισης της Βιγιαρεάλ (40΄ Σόρλοτ), έγινε εξέταση από τον VAR με τις γραμμές να δικαιώνουν τις διαμαρτυρίες της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, οι διαιτητές μπερδεύτηκαν και θεώρησε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ στη φάση, με αποτέλεσμα το γκολ να μετρήσει!

Μπάγερν ΜονάχουΛίβερπουλΝιούκαστλΜπαρτσελόναΧάρι Κέινειδήσεις τώραBundesligaLa LigaPremier League