Αθλητισμός|27.08.2023 23:00

Ατίθασα νιάτα οδηγούν τον ΠΑΟΚ - Τζίμας και Κωνσταντέλιας έβαλαν την υπογραφή τους στη νίκη επί της Κηφισιάς

Newsroom

Τα... ατίθασα νιάτα του ΠΑΟΚ έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στη δεύτερη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 της Κηφισιάς στην Τούμπα με τον Στέφανο Τζίμα και τον Γιάννη Κωνσταντέλια να ξεδιπλώνουν μέσα στο γήπεδο το ταλέντο τους αλλά και το ποδοσφαιρικό θράσος τους...

Ο Τζίμας έβαλε το πρώτο κι όταν τα λουριά έσφιξαν στο 1-1, μια μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια προκάλεσε… πανικό και αυτογκόλ νίκης για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επενδύει και το ποδόσφαιρο του τα γυρίζει πίσω με νίκες «σφραγισμένες» από τη νουβέλ βαγκ.

Και το φιλμ του συγκεκριμένου αγώνα για τον ΠΑΟΚ αρχίζει με ένα δικό του παιδί, τον Στέφανο Τζίμα, ο οποίος έδειξε το δρόμο της νίκης για να δώσει σκυτάλη στον πιο... έμπειρο αλλά όχι και δα πολύ μεγαλύτερό του, Γιάννη Κωνσταντέλια, όταν τα πράγματα ζόρισαν. Αλλά με παιδιά, βγαλμένα από τα σπλάχνά σου, τι να φοβηθείς;

Πήρε τα ηνία ο ΠΑΟΚ

Τρεις ημέρες μετά το «διπλό» στη Σκωτία και ενόψει της ρεβάνς με φόντο το εισιτήριο στους ομίλους, οι αλλαγές ήταν επιβεβλημένες από πλευράς Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ανακάτεψε σε μεγάλο βαθμό την τράπουλα στη συνάντηση με την Κηφισιά.

Στην άμυνα επιστρατεύθηκε ο Βιεϊρίνια στα δεξιά, ο Μπάμπα επέστρεψε αριστερά και ο Τόμας Κεντζιόρα αγωνίστηκε, κάνοντας μάλιστα εξαιρετική δουλειά, ως δεξί στόπερ στο πλευρό του Μιχαηλίδη. Οζντόεφ και Τσιγγάρας βρέθηκαν στα χαφ, έχοντας μπροστά τους Τάισον, Αντρίγια και Μουργκ, με τον Στέφανο Τζίμα να παίρνει φανέλα βασικού.

Όπως ακριβώς αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας το ημίχρονο με ποσοστό 79% έναντι 21% των φιλοξενούμενων που αρκέστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο στο γήπεδο της Τούμπας, θέλοντας να ψάξουν τις στιγμές του στην κόντρα επίθεση, βασιζόμενοι στην ταχύτητα.

Χαμένο πέναλτι ο Ζίβκοβιτς, γκολ ο Τζίμας

Σε ένα α΄μέρος που ο Κρίστινσον είχε αρκετή δουλειά και φώναξε «παρών» στο 14΄όταν ο Τάισον που έμοιαζε αρκετά ορεξάτος και κινητικός, πέρασε υπέροχα την μπάλα για τον Μπάμπα που είχε αρκετά ανεβάσματα από την πλευρά του, σέντραρε απ΄τα αριστερά και ο Τζίμας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Κηφισιάς, κάνοντας την προβολή αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε, με «εγκέφαλο» τον Βραζιλιάνο επιθετικά, δημιούργησε μία ακόμη φάση που έφερε και το πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς στο 23' . Με κάθετη μέσα στην περιοχή, ο Τάισον είδε την κίνηση του Ζίβκοβιτς στην περιοχή. Ο Σέρβος εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων αλλά η φάση πέρασε από τον έλεγχο του VAR για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βαφέα. Ο Τσέτσιλας τσέκαρε την επίμαχη φάση και έστειλε τους Θεσσαλονικείς στην άσπρη βούλα.

Μόνο που o... on fire Αντρίγια Ζίβκοβιτς το τελευταίο διάστημα, δεν κατάφερε να νικήσει τον «ζεστό» Κρίστινσον και η Κηφισιά παρέμεινε «ζωντανή». Η επιμονή και η αγωνιστική υπεροχή του ΠΑΟΚ εν τέλει δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα απ΄τα αριστερά για τον Μουργκ που επιχείρησε το σουτ και στο ριμπάουντ ο Τζίμας με προβολή έγραψε το 1-0.

Με 8(4) τελικές έναντι 1(0) της Κηφισιάς, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που δικαιούταν δεδομένου πως οι νεοφώτιστοι δεν κατάφεραν να κάνουν αίσθηση στην εστία του Κοτάρσκι και οι όποιες διαθέσεις απειλής εκδηλώθηκαν, βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κεντζιόρα, από τη στιγμή που ο Δικέφαλος είχε ψηλά τις γραμμές του.

Πήρε ρίσκα η Κηφισιά

Σαν σε επανάληψη, το τέμπο του παιχνιδιού και στο β΄μέρος, με τη διαφορά πως οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι τους και προσπάθησαν και από απόσταση να αιφνιδιάσουν, χωρίς αποτέλεσμα, τον Κοτάρσκι. Απεναντίας, κάθε έμπνευση του ΠΑΟΚ έπεφτε σταθερά πάνω στον Κρίστινσον προτού ρίξει ταχύτητα στο παιχνίδι του στο μεσοδιάστημα παρά το εύθραυστο 1-0.

Η εικόνα αυτή του Δικεφάλου ενεργοποίησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, προχωρώντας σε αλλαγές σε κάθε γραμμή του ενώ και ο Αναστασίου φρόντισε να τονώσει την ομάδα του που έδειχνε να πατά πολύ καλύτερα επιθετικά. Και πάνω σε αυτό το μομέντουμ, η Κηφισιά «χτύπησε» και έφερε το ματς στα ίσα, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό γκολ καθώς είναι το πρώτο της ομάδας στην Super League. Στο 75' ο Λούμορ έκανε ωραία σέντρα, ο Κοτάρσκι δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, βγήκε λανθασμένα και ο Μασούρας με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Μαγικό τακουνάκι Κωνσταντέλια

Το γκολ των φιλοξενούμενων «ταρακούνησε» τους ασπρόμαυρους, που ξύπνησαν και πάτησαν γκάζι, χάνοντας -βέβαια- στο 77' απίθανη τριπλή ευκαιρία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κωνσταντέλιας, έχοντας καταγράψει νωρίτερα ένα ωραίο σουτ από μακρινή απόσταση, έδωσε ένα ακόμη στιγμιότυπο καθώς με τακουνάκι βρήκε τον Μπάμπα που έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Τσάπαν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο γήπεδο της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να ανταμείβεται από δύο ενέργειες, ένα γκολ και ένα μαγικό τακουνάκι, από τα δικά του παιδιά που έβγαλε και συνεχίζει να βγάζει μπροστά. Σε μία ανύποπτη φάση, δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης αλλά εν τέλει πήρε αυτό που άξιζε, τη νίκη. Από την άλλη, εμφανώς πιο βελτιωμένη η εικόνα της Κηφισιάς μετά το ματς της πρεμιέρας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Λύρατζης 74’), Τσιγγάρας (Σβαμπ 63’), Οζντόεφ, Μουργκ (Νάρεϊ 68’), Τάισον, Αντρίγια (Κωνσταντέλιας 63’), Τζίμας (Μπράντον 74’).

Κηφισιά: Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ, Βαφέας, Καπάν, Παπασάββας, Πέιος (Νίνης 84’), Μασούρας (Αντερέγκεν 84’), Ίλιεφ (Ιπαλίμπο 64’), Οζέγκοβιτς, Τετέ.

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΠΑΟΚΚηφισιάειδήσεις τώρα