Αθλητισμός | 31.08.2023 00:00

Η Αντβέρπ έσβησε το όνειρο της ΑΕΚ για τους ομίλους του Champions League - Ήττα στην OPAP Arena για την Ένωση

Newsroom

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και στα δύο ματς των πλέι οφ του Champions League αλλά η Αντβέρπ ήταν αποτελεσματική. Και σε αυτό το επίπεδο δεν μετρούν οι εντυπώσεις αλλά η ουσία. Η Ένωση την... πάτησε όπως και ο Παναθηναϊκός μια ημέρα πριν χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία για να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League. Δεν ήταν καλύτερη η πρωταθλήτρια Βελγίου στα δύο ματς, γι' αυτό και ο αποκλεισμός πονά περισσότερο τους Κιτρινόμαυρους καθώς ένιωσαν ότι απέναντί τους είχαν μια ομάδα που ήταν στα μέτρα τους...

Το όνειρο για το Champions League έσβησε άδοξα και με δύο ήττες για την ΑΕΚ καθώς η Αντβέρπ μετά το 1-0 της Αμβέρσας επικράτησε 2-1 και στην OPAP Arena. Μάλιστα εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Αντιθέτως, η ΑΕΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League...

To παιχνίδι και τα γκολ

Η Αντβέρπ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ με ένα απειλητικό σουφ του Μούγια στο 3'. Ο Στάνκοβιτς όμως ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της παίρνοντας τον έλεγχο στο ματς και στο 15' απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά του Πόνσε που κατέληξε άουτ. Ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να βρει στόχο ούτε στο 20' με κεφαλιά έπειτα από ενέργεια του Πινέδα, ενώ στο 24' νικήθηκε απ' τον Μπιτέ που απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του στράικερ της ΑΕΚ.

Η Ένωση διατήρησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου την κυριαρχία, η οποία όμως ήταν ανούσια, αφού η Αντβέρπ που είχε σαφή αμυντικογενή προσανατολισμό στο γήπεδο, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο β' ημίχρονο με την Αντβέρπ μάλιστα να κλείνει ακόμα καλύτερα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η ΑΕΚ για αρκετά λεπτά. Μάλιστα η Αντβέρπ ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο όταν ο Μούγια δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα μπροστά σε άδειο τέρμα.

Ο Αλμέιδα προσπάθησε να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του αλλά η Αντβέρπ βρήκε το πρώτο γκολ. Στο 73', έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, ο Ρότα δεν είχε γρήγορη αντίδραση, ο Μπαλικουισά κινήθηκε γρήγορα στην πλάτη του, έστρωσε για τον Κερκ, ο οποίος επίσης έπιασε στον ύπνο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα πλασάροντας σε άδειο τέρμα για το 0-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ξανακάνει ό,τι και με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πάλι με τον Αραούχο να δίνει φιλί ζωής. Στο 90' ο Αργεντινός με σουτ μέσα απ' την περιοχή ισοφάριση για την Ένωση αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Κιτρινόμαυρων που βγήκαν όλοι μπροστά για ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Ωστόσο η Αντβέρπ στο 95' σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση, βρήκε και πάλι εκτεθειμένη την άμυνα της Ένωσης με αποτέλεσμα ο Μπαλικουισά να τελειώσει τη φάση, το παιχνίδι και την πρόκριση γράφοντας το τελικό 1-2. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Ρότα (80' Πισάρο), Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι (80' Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ (69' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80' Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (69' Αραούχο), Πόνσε.

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ (65' Ντεν Μπος), Εκέλενκαμπ (66' Κερκ), Μούγια, Βάινς, Κουλιμπαλί, Φερμέιρεν, Κεϊτά, Μπαλικουισά (97' Οντρέικα), Γιάνσεν (83' Γιουσούφ).

Champions LeagueΑντβέρπΑΕΚειδήσεις τώρα