Αθλητισμός|03.09.2023 22:05

Ένας... Μάντζιος φέρνει την άνοιξη - Πρώτη νίκη για τον Άρη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Στην πρώτη του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Άρη, οι Κίτρινοι πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Super League μετά από δύο σερί ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Άρης μπορεί να μην έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά επικράτησε 3-2 του Αστέρα Τρίπολης στο Κλ. Βικελίδης. Το ζητούμενο άλλωστε στην παρούσα φάση ήταν η ουσία και το πρώτο τρίποντο, το οποίο ήρθε και θα δώσει χρόνο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για να δουλέψει στη διάρκεια της διακοπής προκειμένου να εμφανιστεί καλύτερη με την επανέναρξη της Λίγκας.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς ο Άρης άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο Κάρλσον σέντραρε από τα δεξιά, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά και ο Σαμόρα νίκησε εξ επαφής τον Παπαδόπουλος γράφοντας το 1-0.

Δίχως να έχει απειλήσει, ο Αστέρας ουσιαστικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 28' ο Ρεγκίς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φεράρι, πάσαρε για τον Μπαρτόλο, ο οποίος σούταρε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη ορμή και αποφασιστικότητα πιέζοντας αρκετά τον Αστέρα. Και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε και που ήθελε στο 61' με τον Μορόν, ο οποίος δέχθηκε την κάθετη του Νταρίντα, έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλαξενούμενων και πλάσαρε ιδανικά για το 2-1.

Πιο απελευθερωμένος πια ο Άρης βρήκε και τρίτο γκολ με πέναλτι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Μορόν και ο Φαμπιάνο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση διαμόρφωσε το 3-1 στο 82'.

Ο Αστέρας πάντως δεν παραδόθηκε και στο 85' μείωσε σε 3-2 με τον Μάντζη να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο ματς! Δεν μπόρεσε όμως στη συνέχεια να απειλήσει τους Κίτρινους που πήραν βαθιά ανάσα.

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Νταρίντα (95' Πάβιτσιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (76' Ντούρασεκ), Θαμόρα (76' Μενέντες), Μορόν, Κάρλσον (76' Χριστοδουλόπουλος).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (73' Καρμόνα), Καστάνιο, Ατιένθα (84' Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο (46' Σουρλής), Αλάγκμπε, Ρεγκίς (83' Μάντζης), Μπαρτόλο, Σίτο, Μιριτέγιο.

SuperLeagueΑστέρας Τρίποληςειδήσεις τώραΑρης