Αθλητισμός | 20.03.2019 13:38

Αρης: Του… αλλάζει τα φώτα με το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης είχε κάνει ένα γενναίο λίφτινγκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πρώτιστα αντικατέστησε τον παλιό χορτοτάπητα με έναν σύγχρονο συνθετικό και πλέον έχει έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρου στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις στις εξέδρες αντικαθιστώντας τα παλιά και σπασμένα καρεκλάκια, βελτίωσε τους χώρους υγιεινής, αναβάθμισε τα αποδυτήρια δημιουργώντας έναν πολυτελή και λειτουργικό χώρο για τους ποδοσφαιριστές και απέκτησε τα πρώτα τουρνικέ.

Λίγες αγωνιστικές πριν σφραγίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την επιστροφή του στο Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11, ο Αρης ετοιμάζεται για δεύτερη ανάπλαση στο γήπεδό του, μόλις ολοκληρωθεί και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην Ξάνθη στις 5 Μαϊου. Αυτή τη φορά πρέπει να αντικαταστήσει τους προβολείς, ώστε να είναι επαρκής ο φωτισμός σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA για ευρωπαϊκά παιχνίδι. Είναι ένα έργο που έχει σημαντικό κόστος και θα αναβαθμίσει σημαντικά το γήπεδο, αλλά δεν είναι το μοναδικό. 

Πρέπει να γίνουν κι άλλες βελτιώσεις στις κερκίδες, προκειμένου να πάρει την έγκριση και να μετατραπεί το γήπεδο σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή έδρα, ενώ βασικός στόχος της διοίκησης Καρυπίδη, είναι να προστεθούν κι άλλα τουρνικέ στις Θύρες, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των φιλάθλων, ένα πρόβλημα που παρατηρείται τελευταία, αλλά να αποφευχθεί και η λαθραία είσοδος. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα θα ανακαινιστούν και τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων, θα γίνουν παρεμβάσεις στα δημοσιογραφικά θεωρεία, ενώ έχει ξεκινήσει σχετική πρωτοβουλία για να αποδοθεί στην ΠΑΕ ειδικός χώρος για πάρκινγκ, που θα «λύσει» τα χέρια, ειδικά σε ευρωπαϊκούς αγώνες. 

Φυσικά σημαντικά έργα αναμένεται να γίνουν και στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Νέο Ρύσιο, όπου πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή τα γήπεδα, αλλά να προβλεφθούν παροχές για την αποθεραπεία και την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών.

ΑρηςΚλεάνθης Βικελίδης