Αθλητισμός|20.03.2019 19:01

ΑΕΚ: Συνάντηση κορυφαίων στο δεύτερο ιατρικό συνέδριο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Με κύριο θέμα τον τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό, υπό την επιμέλεια του ιατρικού επιτελείου  της ΠΑΕ ΑΕΚ (του κ. Παντελή Νικολάου ως προέδρου της επιστημονικής επιτροπής και του κ. Αλκη Καλλιακμάνη ως προέδρου της οργανωτικής επιτροπής) και τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ανοίγει αύριο (21/3) τις εργασίες του το δεύτερο ιατρικό συνέδριο της ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα διαρκέσει για δύο ημέρες στην αίθουσα VIP του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ηδη, βρίσκονται στην Αθήνα οι επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα (τον Xavi Yanguas, μέλος του ιατρικού τιμ, αλλά και τον φυσιοθεραπευτή, Xavi Linde Cot) και τον Ιταλό Federico Picchetti (Rehab Specialist), που θα εκπροσωπήσει στο συνέδριο το Isokinetic Bologna, μία από τις μεγαλύτερες κλινικές αποκατάστασης στην Ευρώπη. Αναμένονται ακόμα ο Louw van Niekerk, ορθοπαιδικός χειρουργός, μέλος του ιατρικού τιμ της αγγλικής Μίντλεσμπρο και ο Marc Vouillamoz, UEFA Head of Medical and Anti-Doping που θα αναλύσει τις σύγχρονες πολιτικές της UEFA εναντίον του ντόπινγκ.

Από πλευράς ποδοσφαιρικών συλλόγων, σε ένα από τα κορυφαία αθλητιατρικά συνέδρια σε όλη την Ευρώπη για το 2019, εκτός από τη διοργανώτρια ΑΕΚ, που θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής του ιατρικού της τιμ, κ. Παντελή Νικολάου, πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, τον γιατρό της ομάδας μας, κ. Αλκη Καλλιακμάνη, πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, τον κ. Νίκο Πανταζή, πρώην επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης, τον Γιάννη Σταθά, μέλος του τμήματος αποκατάστασης της ομάδας μας και τον εργοφυσιολόγο των Ακαδημιών, Δημήτρη Στεργιόπουλο.

Μετέχουν ακόμα η Μπαρτσελόνα, η Μίντλεσμπρο και ο Ατρόμητος με τον Νίκο Πισκοπάκη, επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, ενώ θα παρακολουθήσουν τις εργασίες οι περισσότερες ομάδες της Super League. Στην ιατρική διημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσωπούνται ακόμα τέσσερα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, αφού στη λίστα των ομιλητών υπάρχουν τα ονόματα των Ελευθέριου Κέλλη (Καθηγητής αθλητικής κινησιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης), Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλου, (Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Ιωάννη Γιάκα (Καθηγητής Βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας) και της Ελένη Καπρέλη (Καθηγήτρια Φυσιοθεραπείας στα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας).

Στο συνέδριο εκπροσωπούνται ακόμα δύο μεγάλης φήμης στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και της αθλητιατρικής οργανισμοί: Το ECOSEP (European College of Sports and Exercise Physicians) με ομιλητή τον Έλληνα σύμβουλό του, Νικόλαο Μαλλιαρόπουλο και το Isokinetic Bologna (μία από τις μεγαλύτερες κλινικές αποκατάστασης στην Ευρώπη) με ομιλητή τον Federico Picchetti, Rehab Specialist.

Εκτός από την εκπροσώπηση της UEFA, στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας του συνεδρίου υπάρχει ακόμα και η ομιλία του καρδιολόγου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δημήτρη Τσιαχρή που θα αναφερθεί στο επίκαιρο θέμα των ξαφνικών καρδιακών θανάτων αθλητών. Στα ονόματα των ομιλητών υπάρχουν ακόμα ο Βασίλης Χουλιάρας, δεύτερος αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρίας και Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Άρτας, όπως και ο φυσιοθεραπευτής, Αυξέντιος Κεκελέκης.

Οι εγγραφές και η συμμετοχή στο συνέδριο εκτιμάται πως θα είναι διπλάσιες από την περυσινή εκδήλωση. Από πλευράς ΑΕΚ την εναρκτήρια ομιλία και το καλωσόρισμα των ξένων αποστολών θα κάνει ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Μηνάς Λυσάνδρου. Τις εργασίες θα παρακολουθήσει και ο Μανόλο Χιμένεθ με τους συνεργάτες του, ενώ βεβαίως θα εκπροσωπηθεί και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου το πρωί με τη συμμετοχή των αθλητών που έχουν περάσει τον τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό θα συμμετάσχει ο Ελντερ Λόπες, αλλά και ο Θανάσης Καραγκούνης (ποδοσφαιριστής της Λαμίας).

Ιατρικό ΣυνέδριοΑΕΚ