Αθλητισμός | 03.10.2023 15:19

Κροατικά ΜΜΕ: «Η διοίκηση της Ντιναμό φυγάδευσε χούλιγκαν μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη»

Newsroom

Σε μία σοβαρότατη κατηγορία για τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχωρά με δημοσίευμά του το κροατικό περιοδικό «Nacional».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της ομάδας φέρεται να φυγάδευσε με το αεροπλάνο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στις 9 Αυγούστου, έναν Κροάτη χούλιγκαν, ο οποίος εικάζεται ότι συμμετείχε -κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη- στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ειδικότερα, ότι «64 μέλη της αποστολής της Ντιναμό ταξίδεψαν στην Ελλάδα και 65 επέστρεψαν από την Αθήνα. Ο έξτρα επιβάτης εικάζεται πως είναι μέλος των σκληροπυρηνικών χούλιγκανς της κροατικής ομάδας, που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια».

«Φυγαδεύτηκε στο ξενοδοχείο όπου έμενε η αποστολή»

Επίσης, η Nacional γράφει ότι «φυγαδεύτηκε στο ξενοδοχείο που έμενε η αποστολή της ομάδας, του δόθηκαν ρούχα και τον έβαλαν στην πτήση τσάρτερ, επιστρέφοντας όλοι μαζί στο Ζάγκρεμπ».

Μάλιστα, το κροατικό μέσο ενημέρωσης αποκάλυψε και τα στοιχεία του χούλιγκαν, ο οποίος εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια.

Ο πατέρας του νεαρού οπαδού φέρεται να τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Ντιναμό, Βλάτκα Πέρας στην Αθήνα και εκείνη έστειλε δύο άτομα να τον πάρουν από το σημείο που βρισκόταν.

Κρύφτηκε σε θάμνο

Ο χούλιγκαν φέρεται να κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο και να τηλεφώνησε στον πατέρα του. «Κάλεσε τον πατέρα του και εκείνος αμέσως κάλεσε την Βλάκτα Πέρας και ζήτησε βοήθεια. Εκείνη έστειλε τον υπεύθυνο του γηπέδου, Μιλιένκο Σάκομαν και τον υπεύθυνο για τα ταξίδια, Μπρούνο Μάρκοβιτς να πάρουν τον μικρό με ταξί».

«Τον βρήκαν τελείως τρομαγμένο, τον μετέφεραν στο ξενοδοχείο και τον έκρυψαν. Το πρωί, τον έντυσαν με ρούχα της αποστολής της Ντιναμό και έφυγαν μαζί για Ζάγκρεμπ» ανέφερε άγνωστης ταυτότητας πηγή στο κροατικό περιοδικό.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «ο Μάρκοβιτς ζήτησε από την πρόεδρο επίσημη επιβεβαίωση ότι του ζητά να κάνει κάτι τέτοιο. Εκείνη υπέγραψε για να τον μεταφέρει με το αεροπλάνο».

δολοφονίαΜιχάλης ΚατσουρήςΝέα Φιλαδέλφειαειδήσεις τώραχούλιγκαν