Αθλητισμός|12.11.2023 19:40

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά με ανατροπή σε δέκα λεπτά, μαγεία και Σαμάτα - Ζίβκοβιτς!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-1 στην Τούμπα και συνέχισε την ανοδική πορεία του στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να έχει κάνει τη δουλειά πιο εύκολα καθαρίζοντας το παιχνίδι νωρίτερα βάσει των ευκαιριών που είχε, αλλά στο τέλος της ημέρας πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί.

Η αξιόμαχη ομάδα του Αγρινίου πήρε προβάδισμα στο σκορ αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου με δύο καταπληκτικά γκολ, έκαναν την ανατροπή γυρίζοντας το 0-1 σε 2-1 μετά από 16 λεπτών. Ο Σαμάτα σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και ο Ζίβκοβιτς έφτασε τα δέκα στην καταπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί! Ο Δικέφαλος σκοραρε δις σε δέκα λεπτά και έφερε το ματς στα μέτρα του. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό, λόγω και της κόπωσης απ' το ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να δώσουν... θάρρος στον Παναιτωλικό. Ανασταλτικά πάντως ο Δικέφαλος αμύνθηκε αποτελεσματικά και κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα δίχως να απειληθεί ουσιαστικά...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, πίεσε και απείλησε με γκολ στο 15' με ωραία εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Αντί όμως να ανοίξει το σκορ ο Δικέφαλος, βρήκε γκολ ο Παναιτωλικός κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 20' ο Φ. Ντουάρτε σέντραρε απ' τα δεξιά και ο Τορεχόν που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε εύστοχα για το 0-1, αφού προηγουμένως η μπάλα κόντραρε και στον Σάστρε αλλάζοντας πορεία.

Η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε γρήγορα απάντηση με έναν μαγικό συνδυασμό. Στο 26' ο Ζίβκοβιτς άνοιξε για τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με τακουνάκι πάτησε για τον Σάστρε. Ο Ισπανός έκανε συρτή πάσα προς τη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Σαμάτα με νέο τακουνάκι έγραψε το 1-1! Τρομερό γκολ απ' τον ΠΑΟΚ!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι στο... γκάζι κι αφού είδαν το VAR να ακυρώνει γκολ του Σαμάτα στο 30', έκαναν την ολική ανατροπή στο 36' με νέο μαγικό, αυτή τη φορά απ' τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος με σέντρα-σουτ ξεγέλασε τον Καπίνο και η μπάλα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ, Αντρ. Ζίβκοβιτς (90' Βιεϊρίνια), Μουργκ (64' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (76' Μπράντον Τόμας).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής (60' Οικονόμου), Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (46' Μαυρίας), Φρ. Ντουάρτε (83' Μπελεβώνης), Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδης (73' Ντίας), Τορεχόν, Σενγκέλια, Ζοάο Πέντρο (74' Ξενιτίδης).

ΠαναιτωλικόςΠΑΟΚSuperLeagueειδήσεις τώρα