Αθλητισμός | 10.01.2024 21:30

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Άρης μπλόκαρε την ΑΕΚ στην OPAP Arena και η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν η ΑΕΚ και ο Άρης καθώς έμειναν στο 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, περιόρισε κάθε επιθετική ενέργεια της Ένωσης και ουσιαστικά πέτυχε τον στόχο της που ήταν να φύγει δίχως να ηττηθεί απ' την OPAP Arena. Πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα γίνει στο Κλ. Βικελίδης στις 17 Ιανουαρίου και θα κρίνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά εκεί όπου ο νικητής θα παίξει με έναν εκ των Λεβαδειακού και Νίκης Βόλου.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε συγκινήσεις, ούτε φάσεις, ούτε γρήγορο ρυθμό. Κι αυτό διότι ο Άρης κατόρθωσε να περιορίσει τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν πίσω απ' την μπάλα περιμένοντας την Ένωση. Έκλεισαν τους διαδρόμους, μπλόκαραν κάθε επιθετική πρωτοβουλία της ομάδας του Αλμέιδα και το πρώτο 45λεπτο δεν είχε ούτε μια κλασική ευκαιρία.

Στο 48' η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά με τον Πόνσε αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Γι' αυτό και ο Αλμέιδα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 60' θέλοντας να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Η πίεση της Ένωσης αυξήθηκε αλλά ο Άρης διατήρησε την αμυντική συνοχή του και δεν απειλήθηκε. Αντιθέτως, βρήκε δυο-τρεις καλές στιγμές επιθετικά αρχικά με τον Μορόν στο 68' και στη συνέχεια με τον Ζιλ στο 74' και τον Φαμπιάνο στο 79'. 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46' Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60' Άμραμπατ), Τσούμπερ (60' Αραούχο), Πισάρο (69' Φερνάντες), Πόνσε (60' Λιβάι).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (77' Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72' Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54' Παναγίδης), Μορόν (77' Ζαμόρα).

Τα highlights του αγώνα ΑΕΚ - Άρης

ειδήσεις τώραΚύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚΑρης