Αθλητισμός|10.10.2019 11:11

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ αντιστέκεται

Θοδωρής Φελάνης

Η φετινή χρόνια για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ επεφύλασσε πολλές  αναταράξεις όμως αγωνιστικά φαίνεται ότι βρίσκει τον τρόπο να διεκδικεί στόχους και να παραμένει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σύνολα της κατηγορίας. Το καλό, παρεiστικo κλίμα στο Δικέφαλο του Βορρά  είναι ο λόγος για τον οποίο αρκετοί παίκτες έφτασαν παρά τα οικονομικά προβλήματα να αγνοούν  «σειρήνες» ομάδων του εξωτερικού, όπως συνέβη τελευταία με τον Λίνο Χρυσικόπουλο, που απάντησε αρνητικά σε πρόταση της Εστουντιάντες. Δεν ήταν ο μόνος. Δυο φορές τους προηγούμενους μήνες ομάδες (από Τουρκία και Ισπανία) χτύπησαν την πόρτα του Ουϊλιαμ Χάτσερ.

Η απάντηση ήταν αρνητική. Μέσα στο 2018 άλλη ομάδα από την Ιταλία κατέθεσε το ενδιαφέρον της για τον Γκος που επίσης είπε «όχι». Έντονο φλερτ από ελληνική ομάδα (Ολυμπιακό) είναι γνωστό πως υπήρξε και στην περίπτωση του Αντώνη Κόνιαρη, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες.

Εξαίρεση αποτελεί ο Γιάνικ Μορεϊρα που έκρινε πως δεν μπορούσε να αντέξει τους καθυστερημένους ρυθμούς πληρωμών και μετακόμισε στην Μπολόνια. Κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το ταβάνι του ΠΑΟΚ εάν δεν είχε μεσολαβήσει το μεγάλο διάστημα καθυστερήσεων στις πληρωμές που κάποια στιγμή δυσχέρανε την καθημερινή λειτουργία της ΚΑΕ όπως και που θα βρίσκονταν σήμερα εάν δεν μεσολαβούσε η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη.

Ακόμη κι έτσι ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε ένα κύπελλο Ελλάδος κοντράροντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό, πέρασε στους «16» του Champions League, ενώ σήμερα βρίσκεται σε τροχιά 4άδας στην Basket League. Σε σύνολο 41 αγώνων η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μετράει 26 νίκες(14 στην Α1, 7 στο BCL και 3 στο Κύπελλο Ελλάδος) με παθητικό 15 ήττες εκ των οποίων τις 7 στην  BasketLeague, άλλες 7 στο BasketBall Champions League και 1 στο κύπελλο Ελλάδας.

Καλύτερη συγκομιδή επιτυχιών στην Α1 σε αυτή την περίοδο(21η αγωνιστική με 14 νίκες 7 ήττες) ο ΠΑΟΚ είχε μόνο την σεζόν 2012-13 έχοντας πετύχει 16 νίκες με 5 ήττες. Ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ φέτος έχει καταφέρει να αποδίδει ωραίο μπάσκετ και να βρίσκεται μέσα στην πρώτη 4άδα των πιο παραγωγικών ομάδων του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚμπάσκετΛίνος Χρυσικόπουλος