Αθλητισμός|31.03.2019 21:10

Super League: Ποιος θα τον σταματήσει; Θριαμβευτής και στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ

Newsroom

«Τούμπα» έκαναν το γήπεδο της Ξάνθης πάνω από 6.000 ΠΑΟΚτσήδες και ζήτησαν επιτακτικά από τους παίκτες του «δικέφαλου του βορρά» να το «σηκώσουν». Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τους χάλασαν το χατίρι κι έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Αυτή η νίκη, φέρνει τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με το πρωτάθλημα, το οποίο θέλει άλλα δύο βήματα. Το ένα με τη Λαμία την άλλη Κυριακή στην Τούμπα και την ΑΕΛ την μεθεπόμενη αγωνιστική.

Έλυσε το γρίφο ο Ολιβέιρα

Παίζοντας απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να λύσει το γρίφο της πολυπρόσωπης άμυνας που είχε παρατάξει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, με τους παίκτες του να τον «ξελασπώνουν» με προσωπικές ενέργειες. Στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σφιντέρσκι να έχει χάσει νωρίτερα μια σπουδαία ευκαιρία, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα εκτέλεσε άψογα απευθείας το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για το 0-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν φάσεις για να κλειδώσουν νωρίτερα το «τρίποντο», όμως ο Ζίφκοβιτς έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Καθάρισε ο Ενρίκε

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σφιντέρσκι έχασε ένα ακόμα τετ α τετ με τον κίπερ της Ξάνθης να τον σταματάει για δεύτερη φορά (52’). Ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στο 63’ τον Γιαννούλη, αντί του Ζαμπά, πηγαίνοντας τον Βιεϊρίνια στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Και με τη δεύτερη αλλαγή του, τον Τσούμπα Άκπομ, βρήκε το δεύτερο γκολ στο 67ο λεπτό. Ο Άγγλος μπήκε φρέσκος στο ματς και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του «σέρβιρε» για τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-2. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν τα ρέστα τους για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση αποτελέσματος, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Αλμέιδα σε 1-2 στο 85'.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (65’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72’ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78’ Σαρπόνγκ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (86’ Μίσιτς), Ζαμπά (64’ Γιαννούλης), Ενρίκε, Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ)

Super League 1ΠΑΟΚΞάνθη