Αθλητισμός | 07.02.2024 15:13

Ολυμπιακός: Ήρθε στην Ελλάδα και μιλάει με τη διοίκηση των Ερυθρόλευκων ο Ολλανδός Πασκάλ Γιάνσεν - Τελειώνει ο Καρβαλιάλ

Newsroom

Πολύ πιο γρήγορα απ' όσο αρχικά εκτιμήθηκε τελειώνει ο Κάρλος Καρβαλιάλ απ' τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η διοίκηση των Πειραιωτών έφερε στην Ελλάδα για τις τελικές επαφές τον Πασκάλ Γιάνσεν, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ουσιαστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την απόφαση για την αντικατάσταση του Καρβαλιάλ το βράδυ της ήττας απ' τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, οπότε και άρχισαν οι επαφές με τον Ολλανδό κόουτς. Λίγα 24ωρα αργότερα ο Γιάνσεν και οι εκπρόσωποί του ήρθαν στην Ελλάδα για το τελικό ραντεβού.

Μάλιστα βρέθηκε στις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Κ19 του Ολυμπιακού με την Ίντερ για το Youth League.

Το προφίλ του Γιάνσεν

Ο Γιάνσεν αποχώρησε πρόσφατα απ' τον πάγκο της Άλκμααρ. Μάλιστα, η θητεία του στην ολλανδική ομάδα ήταν η πρώτη του ως επικεφαλής κόουτς. Σε 110 παιχνίδια στην Eredivisie είχε ρεκόρ 65 νίκες, 20 ισοπαλίες και 25 ήττες και 222-123 γκολ, ενώ συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο Έλληνας διεθνής έλαμψε στα χέρια του Ολλανδού τεχνικού μετρώντας 78 γκολ σ' αυτό το διάστημα.

Το 2022 η Άλκμααρ τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, το 2023 στην τέταρτη, ενώ εφέτος την άφησε και πάλι στην τέταρτη θέση. Πλήρωσε όμως τον αποκλεισμό από το Conference League, όπως και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ολλανδίας από την ερασιτεχνική Κουίκ Μπόις στα πέναλτι.

Προτού αναλάβει ως πρώτος προπονητής την Άλκμααρ τον Δεκέμβριου του 2020, εργάστηκε για δύο χρόνια ως βοηθός στην ίδια ομάδα. Προηγουμένως, από το 2013 ως το 2018, εργάστηκε στις ακαδημίες της Αϊντχόφεν αρχικά ως προπονητής της U19, στη συνέχεια της U21 και αργότερα ως τεχνικός διευθυντής. Επίσης, πέρασε απ' τις ακαδημίες της Σπάρτα Ρότερνταμ, της Φίτεσε και της Χάαρλεμ, ενώ ως βοηθός δούλεψε στην Αλ Γουάντα (ΗΑΕ) και την Αλ Τζαζίρα (Ιορδανία).

Ο 51χρονος Ολλανδός προπονητής γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 27 Ιανουαρίου του 1973 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 20 ετών...

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραΚάρλος Καρβαλιάλ