Αθλητισμός | 04.04.2019 12:17

Ολυμπιακός: Τι «βλέπει» από τη μαύρη λίστα της Νότιγχαμ

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο 67χρονος τεχνικός είναι έτοιμος να τοποθετήσει στην πόρτα της εξόδου περισσότερους από 10 ποδοσφαιριστές. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι από την ημέρα που διαδέχθηκε τον Ισπανό Αϊτόρ Καράνκα έχει στηριχθεί σχεδόν αποκλειστικά σε ποδοσφαιριστές από το «Nησί» και έχει θέσει τους περισσότερους από τους ξένους στο περιθώριο.

Από κει και πέρα είναι γνωστό ότι λόγω κοινής ιδιοκτησίας οι μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά αποτελούν συνηθισμένο γεγονός, κάτι που αναμένεται να έχει και συνέχεια τους επόμενους μήνες. Στο ρόστερ της Φόρεστ, άλλωστε, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ταιριάζουν στις αναζητήσεις του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο ο Ανσαριφάρντ όσο και ο Βέλλιος, που ανήκει στη Νότιγχαμ, αλλά παίζει φέτος στη βελγική Μπέβερεν, βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική.

Πολύ καλή περίπτωση για το κέντρο της άμυνας θεωρείται και ο Πορτογάλος στόπερ Τόμπιας Φιγκεϊρέδο (25), ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε έρθει στην Ελλάδα για να τον τσεκάρει ο γιατρός των «ερυθρολεύκων» Χρήστος Θέος, επειδή προέρχεται από τραυματισμό, όπως είχε διαρρεύσει. Ο πρώην παίκτης της Σπόρτινγκ είναι παλιός γνώριμος του Πέδρο Μαρτίνς από την Πορτογαλία.

Η μεσαία γραμμή

Πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις συναντάμε και στη μεσαία γραμμή. Τέτοιες είναι ο κεντρικός μέσος από τη Γουινέα Μπισάου, με πορτογαλικό διαβατήριο, Πελέ (27), ο οποίος ανήκει στη Μονακό, καθώς και ο Αργεντινός μέσος Κλαούντιο Γιάκομπ (31). Μεταξύ κέντρου και επίθεσης συναντάμε και τους Γκονσάλβες, Καρβάλιο, παιδιά του ατζέντη Ζόρζε Μέντες, με τον οποίο έχει ανοικτές παρτίδες και ο Ολυμπιακός. Ολες οι παραπάνω -και όχι μόνο- είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, οι οποίες κατά προϋποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους «ερυθρόλευκους», αν και είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι πέρυσι το καλοκαίρι γύρισε στον Πειραιά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ενώ τον Ιανουάριο ακολούθησε την ίδια διαδρομή μέσω Μονακό και ο Πορτογάλος Ζιλ Ντίας. Σε άλλα νέα, είναι εκτός πραγματικότητας η πληροφορία που μεταδόθηκε χθες, σύμφωνα με την οποία ο Φορτούνης είπε «ναι» στον Ολυμπιακό για ανανέωση συμβολαίου και πως θα τοποθετηθεί στο νέο συμβόλαιο ρήτρα 20 εκατ. ευρώ. Ακόμη το θέμα δεν έχει φτάσει καν στο οικονομικό σκέλος.

Πέδρο ΜαρτίνςΟλυμπιακόςΝότιγχαμ