Αθλητισμός|05.04.2019 14:16

Χιμένεθ: «Δεν είναι καλό να ανακατεύεις τα πράγματα»

Σταύρος Καζαντζόγλου

Επειτα από τους πρώτους ημιτελικούς του κυπέλλου, όλα δείχνουν πως το ζευγάρι του τελικού της 11ης Μαϊου θα αποτελείται από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, φιναλίστ και των δύο προηγούμενων τελικών. Στην ΑΕΚ κάποιοι βλέπουν ως ευκαιρία για ρεβάνς αυτήν την πιθανότητα – ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει και τα δύο τρόπαια – αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ έχει διαφορετική προσέγγιση.

«Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε αρχικά είναι πως υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι Λαμία-ΑΕΚ και ένα Αστέρας-ΠΑΟΚ. Όταν υπάρξει ένας τελικός θα πρέπει να το βλέπουμε όλοι σαν γιορτή του ποδοσφαίρου και να αποφύγουμε να δούμε εικόνες παρόμοιες του παρελθόντος. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι στην ιστορία πάντα μένουν τα αποτελέσματα. Ότι και να λέμε ή ότι και να λέει οποιοσδήποτε για το παρελθόν είναι να ανακατεύεις τα πράγματα και αυτό ίσως να μην είναι τόσο καλό.

Είναι η τελευταία φορά που θα αναφερθώ σ' αυτό για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα. Δεν γνωρίζει κανείς ποιος θα είναι ο τελικός, αλλά τα τελευταία δύο κύπελλα που έχασε η ΑΕΚ, το ένα το έχασε άδικα και το άλλο το έχασε πάρα πολύ δίκαια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι πως μια ομάδα σαν την ΑΕΚ έχει βρεθεί στον τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ μιλώντας στη Nova.

Ο Χιμένεθ ανέδειξε τους τομείς που επιχειρεί να βελτιώσει την ΑΕΚ. «Δουλεύουμε πάρα πολύ στην αυτοεκτίμηση που πρέπει να έχουν οι παίκτες, να πιστεύουν στον εαυτό τους. Αυτή η μη κανονικότητα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα στα παιχνίδια και η συνέχεια στα καλά αποτελέσματα ίσως να τους επηρέασε. Έχουμε αυξήσει την ένταση που παίζουμε, έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Στην ΑΕΚ περιμένουν την επιστροφή του Λόπες, ίσως και στην αποστολή του ματς με την Ξάνθη (7/4). «Χρωστάω κάτι στον Λόπες και ελπίζω να μπορέσω να του το αποπληρώσω αυτό το χρέος φέτος. Μακάρι να είναι μαζί μας σε έναν τελικό γιατί στον τελευταίο ήταν εκτός. Όταν φύγει από τον Λόπες αυτός ο φόβος του να βάζει το πόδι τότε θα είναι έτοιμος να παίξει. Είναι μια απόφαση του παίκτη», τόνισε ο Ισπανός προπονητής.

Παράλληλα, ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στον Μπάρκα, που έκανε σπουδαία επέμβαση στο φινάλε του ημιτελικού με τη Λαμία. «Η αντίδραση του Μπάρκα στον αγώνα με τη Λαμία δείχνει αντίδραση τερματοφύλακα μιας μεγάλης ομάδας. Μιας μεγάλης ομάδας που μπορεί να σκοράρει τέσσερα και πέντε γκολ, αλλά όποτε τον χρειαστεί εκείνος είναι εκεί για να δώσει τη λύση. Δεν με εκπλήσσει όμως. Ο Μπάρκας μόνος του έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσει να είναι ο τερματοφύλακας που θέλουμε και να βρίσκεται σ' αυτό το επίπεδο».

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, η ΑΕΚ πάει στην Ξάνθη δίχως τους τραυματίες Μπακασέτα και Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι συνέχισαν και σήμερα (5/4) ατομικό πρόγραμμα. «Μετά τον αγώνα της Τετάρτης δεν έχω ξεκάθαρο στο μυαλό μου την ομάδα που θα παίξει κόντρα στην Ξάνθη. Είναι κάποιοι που επειδή είχαν παίξει λίγο, λόγω των ενοχλήσεων ή λόγω κάποιων άλλων θεμάτων δεν είναι έτοιμοι να παίξουν τρία παιχνίδια στη σειρά. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την προπόνηση του Σαββάτου και να επιλέξουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες έτσι ώστε να υπερασπιστούν τη φανέλα της ΑΕΚ», σχολίασε ο Χιμένεθ.

Μανόλο ΧιμένεθΑΕΚποδόσφαιροΈλντερ ΛόπεςΠΑΟΚΒασίλης ΜπάρκαςΚύπελλο Ελλάδας