Αθλητισμός | 09.05.2024 19:49

Super League 2: Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια!

Newsroom

Μετά τον Λεβαδειακό που εξασφάλισε την άνοδο στη Super League απ' τον όμιλο του Βορρά, η Καλλιθέα έγινε η ομάδα που προβιβάζεται στη μεγάλη κατηγορία απ' τον Νότο. Η Athens Kallithea FC, όπως είναι η νέα ονομασία της, επιστρέφει στη Super League μετά από 18 χρόνια καθώς είχε πραγματοποιήσει την τελευταία παρουσία της στην τότε Α' Εθνική τη σεζόν 2005-06!

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τα Χανιά στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ στον Β΄ όμιλο της Super League 2, και «σφράγισε» την μεγάλη επιστροφή. Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό του αγώνα με το γκολ του Νίλι, ωστόσο η Athens Kallithea FC ισοφάρισε με τον Μαρότα στο 32΄, με το 1-1 να διατηρείται ως το τέλος και τους γηπεδούχους να παίρνουν τον βαθμό που χρειάζονταν πανηγυρίζοντας την ιστορική επάνοδο.

Στο ρόστερ της Καλλιθέας βρίσκονται οι: Κότσαρης, Μεχίας, Μαρότα, Μανθάτης, Βλάχος, Μπουλούλης, Ματίγια, Tσιντώνης, Σίλβα, Μουτίνιο, Mουστακόπουλος, Ντεμέτριους, Ουές, Κυνηγόπουλος, Βασιλόγιαννης, Λουκίνας, Ρώσση, Ρομαό, Καινούργιος, Εντλουντ, Βοσνιάδης, Πάντος, Ματίγεβιτς, Τουλγέρογλου, Περέιρα, Νεσούλ, Τόρες, Τσιβελεκίδης, Κολτσίδας, Γεβρέμοβιτς, Σακελλιάδης.

O χάρτης της Super League 2024-25

Με τον δεδομένο υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κηφισιάς από τη Super League αλλά και την άνοδο του Λεβαδειακού και της Καλλιθέας, συμπληρώθηκε ο χάρτης για τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Οι 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2024-25 είναι οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Βόλος, Λεβαδειακός και Athens Kallithea.

 

Superleague2SuperLeagueειδήσεις τώραΚαλλιθέα