Αθλητισμός|15.05.2024 22:00

Ο Ολυμπιακός «έσβησε» την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης και την έριξε απ' την κορυφή

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ήταν... φωτιά στο Γ. Καραϊσκάκης και «έκαψε» την ΑΕΚ, που έπεσε απ' την κορυφή μία αγωνιστική πριν από το φινάλε. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο ντέρμπι του Φαλήρου με 2-0 και ο ΠΑΟΚ (που την ίδια ώρα διέλυε με 4-1 τον Παναθηναϊκό) προσπέρασε την Ένωση που δεν κρατάει πλέον τον τίτλο στα χέρια της. Κι αυτό διότι ακόμα κι αν νικήσει τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική στην OPAP Arena, θα ελπίζει σε βαθμολογική απώλεια του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα απ' τον ΠΑΟΚ και κυριάρχησε της ΑΕΚ που σε ένα απ' τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πλέον κινδυνεύει να χάσει το στέμμα της.

Απ' την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός που έπαιξε για το γόητρο αλλά και για την ουσία, πέραν της νίκης-ψυχολογίας που πέτυχε, κατόρθωσε να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε τέταρτος. Οι Ερυθρόλευκοι που την τελευταία αγωνιστική δοκιμάζονται στη Λεωφόρο με το Τριφύλλι, ακόμα και με ισοπαλία εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς πλέον βρίσκονται στο +2 απ' την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΠΑΟΚ 77
  2. ΑΕΚ 75
  3. Ολυμπιακός 73
  4. Παναθηναϊκός 71
  5. Άρης 55
  6. Λαμία 35

Στο 11' ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά με τον Ελ Κααμπί να βρίσκεται αμαρκάριστος και να σουτάρει μέσα απ' την περιοχή, όμως ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε κυρίως να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση με αιχμή του δόρατος τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τουλάχιστον τρεις φορές τον κενό χώρο. Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ένωση και στο 37' με τον Ελίασον να σουτάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. 

Στο 41' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού για να απειλήσει με τον Ποντένσε να σουτάρει με το δεξί όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 55' ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο β' ημίχρονο με μακρινό σουτ του Όρτα, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ό,τι δεν πέτυχε ο Πορτογάλος στο 55' το κατόρθωσε δέκα λεπτά αργότερα. Στο 65' ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο οποίος στην επαναφορά γύρισε προς τον Όρτα, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής γράφοντας το 1-0.

Στο 91' ο Τσούμπερ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ο Τζολάκης απέκρουσε και ο Κίνι απομάκρυνε προτού σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Πόνσε. Και στο 90+2' ο Όρτα σκόραρε για δεύτερη φορά στο ντέρμπι βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη των Πειραιωτών που παράλληα προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντόη, Κάρμο, Ροντινέι, Αποστολόπουλος (68΄ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο (88΄ Καρβάλιο), Ορτα, Ποντένσε (81΄ Ζέλσον), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (70΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (61΄ Άμραμπατ), Αραούχο (61΄ Πόνσε), Γκαρσία

SuperLeagueΟλυμπιακόςΑΕΚειδήσεις τώρα