Αθλητισμός|19.05.2024 22:00

ΠΑΟΚάρα και πάσης Ελλάδας! Η ομαδάρα του Λουτσέσκου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σηκώνοντας τον πιο παλικαρίσιο τίτλο μέσα στην έδρα του Άρη!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το θαύμα του! Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας! Ο ΠΑΟΚ σήκωσε τον πιο παλικαρίσιο τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομαδάρα του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε τον Άρη με 2-1 στο Κλ. Βικελίδης και στέφθηκε πρωταθλήτρια μέσα στο σπίτι του μεγάλου του αντιπάλου. Μετά τις μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ολοκλήρωσε το καρέ με ένα ιστορικό «διπλο» στο πιο... εχθρικό πεδίο. Ήταν η επισφράγιση του πιο μάγκικου τίτλου! 

Ο ΠΑΟΚ στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη φορά στην ιστορία του μετά το 1976, το 1985 και το 2019. Το τέταρτο όμως είναι και το πιο... γλυκό ιδίως με τον τρόπο που ήρθε για τον Δικέφαλο. Ένας απίθανος, τρέλος και άκρως... ΠΑΟΚτσίδικος τίτλος!

Τελική βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 80
  2. ΑΕΚ 78
  3. Ολυμπιακός 74
  4. Παναθηναϊκός 72
  5. Αρης 55
  6. Λαμία 35

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Έπειτα από ένα δυνατό ημίωρο και με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μονομαχίες, έγινε φανερό πως ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη προσήλωση και αποφασιστικότητα. Στο δυναμικό παιχνίδι των παικτών του Άρη, που είχαν το νου τους μόνο στην άμυνα και πώς να μην δεχτούν γκολ, οι παίκτες του Λουτσέσκου απάντησαν με την ποιότητά τους αλλά και τον δυναμισμό τους. Και στο 30' πήραν το προβάδισμα. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε απ' τον Μορόν, ελίχθηκε ωραία και έβγαλε θαυμάσια πάσα για τον Μπράντον, ο οποίος βγήκε απέναντι απ' τον Κουέστα και τελείωσε ιδανικά τη φάση γράφοντας το 0-1.

Το γκολ του ΠΑΟΚ προκάλεσε μεγαλύτερο εκνευρισμό στους παίκτες του Άρη που προσπάθησαν να... εκνευρίσουν τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Οι Κίτρινοι έχοντας πια μείνει πίσω στο σκορ αναγκάστηκαν να βγουν απ' την άμυνά τους και να παίξουν πιο επιθετικά. Όμως ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε αποτελεσματικά και διατήρησε το προβάδισμα τίτλου μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Άρης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιασμό καθώς μόλις στα 40 δευτερόλεπτα απ' τη σέντρα ο Μορόν σκόραρε με ένα εντυπωσιακό βολέ ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ με το οποίο η ΑΕΚ πέρασε σε θέση τίτλου καθώς είχε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο χειρότερο σημείο. Δεν πτοήθηκε όμως. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν το παιχνίδι τους, επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν μεθοδικά στο γκολ δεύτερο γκολ. Στο 62' ο Κωνσταντέλιας κινήθηκε εξαιρετικά απ' την αριστερή πλευρά και γύρισε προς τον Μπράντον, ο οποίο δίχως να το σκεφτεί πάσαρε με τη μία στον Τάισον, ο οποίος με έναν κεραυνό έγραψε το 1-2 φέρνοντας και πάλι τον Δικέφαλο σε θέση κούπας!

Η συνθήκη έγινε δύσκολη για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 78' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη. Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, ο Δικέφαλος όμως άντεξε και κατέκτησε τον τίτλο! Κατέκτησε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζιλ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Βερστράτε (66' Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (72' Σαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ: Koτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Τάισον (65' Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (65' Σαμάτα).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚΑρης