Αθλητισμός|10.06.2024 14:34

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Πρόκριση για Τζένγκο και Καραλή, που ζήτησε on air απ' τη μητέρα του να τον... ξεματιάσει!

Newsroom

Δύο προκρίσεις σε τελικούς εξασφάλισε ο ελληνικός στίβος κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Δευτέρας (10/6) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, αγχώθηκε λίγο αλλά προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ (Τετάρτη 12/6, 21.20). Ο 25χρονος Ελληνας επικοντιστής, ο οποίος εφέτος έχει υπερβεί τα 5 μέτρα και 85 εκατοστά, αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο του αγωνίσματος και αφού «λαχτάρισε» στα 5.45 μέτρα με δύο αποτυχημένες προσπάθειες, υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος και απέκτησε δικαίωμα να συνεχίσει.

Καραλής: «Μαμά, ρίξε ένα ξεμάτιασμα»

Στη συνέχεια, ο Καραλής πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τα 5,60μ. στην πρώτη προσπάθεια και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, αφού σ΄ αυτό το ύψος συμπληρώθηκαν οι 13 αθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια. Μάλιστα, ο Καραλής ζήτησε on air απ' τη μητέρα του να τον... ξεματιάσει! «Μαμά, ρίξε ένα ξεμάτιασμα» είπε ο Μανώλο απευθυνόμενος στη μητέρα του τελειώνοντας τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Με την πρώτη η Τζένγκο

Παράλληλα, η Ελίνα Τζένγκο έδειξε από νωρίς τις... διαθέσεις της και προκρίθηκε με άνεση στον τελικό (Τρίτη 11/6, 22.36) του ακοντισμού. Στην πρώτη της προσπάθεια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο στα 60 μέτρα και 63 εκατοστά, ξεπερνώντας μεμιάς το όριο πρόκρισης που ήταν 60.50 μέτρα.

Ελίνα ΤζένγκοΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβουΕμμανουήλ Καραλήςστίβος