Αθλητισμός|22.06.2024 20:47

«Ασημένια» ξανά η Νόρα Δράκου! Δεύτερο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για το «γελαστό κορίτσι» της κολύμβησης

Newsroom

Η Νόρα Δράκου το έκανε ξανά! Περίμενε 14 χρόνια για το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και αφού επιτέλους τα κατάφερε προχθές στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης στο Βελιγράδι... γλυκάθηκε και μεγάλωσε τη συλλογή της με ένα δεύτερο ασημένιο!

Μετά τα 50μ. ύπτιο όπου τερμάτισε δεύτερη, η Δράκου έκανε το... θαύμα της και στα 50μ. ελεύθερο. Πήγε στο Βελιγράδι με ατομικό ρεκόρ 24.96, το οποίο είχε πετύχει στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 στη Γλασκώβη, όταν έκανε τις δύο μοναδικές κούρσες της καριέρας της κάτω από τα 25 δευτερόλεπτα. Στον χθεσινό προκριματικό «έγραψε» 24.89, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της Νέρι Νιαγκουάρα, στον ημιτελικό πήγε πιο αργά και προκρίθηκε δύσκολα. Στον τελικό όμως «έσπασε τα χρονόμετρα».

Τερμάτισε δεύτερη με το εξωπραγματικό 24.59, έχασε το χρυσό μετάλλιο από την Ουγγαρέζα Πέτρα Σενάνσκι για μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου και παράλληλα έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διασφαλίζοντας ότι θα κάνει και ατομική κούρσα στο Παρίσι (είχε ήδη προκριθεί ως μέλος της 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed). Ολα αυτά στα 32 της, μετά από 14 χρόνια σχεδόν αδιάλειπτης παρουσίας στις μεγάλες διοργανώσεις (έχασε μόνο το Ευρωπαϊκό του 2014, λόγω εγχείρησης στον ώμο).

Το ασημένιο της Δράκου είναι το 12ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου και το δεύτερο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά το χάλκινο της Νιαγκουάρα το 2012. Η Σενάνσκι με 24.56 έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Ουγγαρία (η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε ούτε μετάλλιο στο 50άρι), με τη Δανή Γιούλιε Κεπ Γένσεν να συμπληρώνει το βάθρο με 24.79. Η Κύπρια Κάλια Αντωνίου κατέλαβε την έκτη θέση με 25.13.

ειδήσεις τώρακολύμβησηΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης