Αθλητισμός|01.07.2024 17:41

Ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Παυλίδη στην Μπενφίκα και του Βλαχοδήμου στη Νιούκαστλ - Οδεύει στην Κλαμπ Μπριζ κι ο Τζόλης

Newsroom

Τρεις σημαντικές μεταγραφές πραγματοποίησαν Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτόςς συνόρων. Ο Βαγγέλης Παυλίδης ανακοινώθηκε απ' την Μπενφίκα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα αγωνίζεται με τη Νιούκαστλ ενώ και ο Χρήστος Τζόλης έχει συμφωνήσει και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης είναι και με τη βούλα παίκτης της Μπενφίκα ως το 2029. «Ο επιθετικός Παυλίδης, 25 ετών, αποτελεί ενίσχυση της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπενφίκα. Διεθνής για την Ελλάδα, υπέγραψε συμβόλαιο με τον σύλλογο με διάρκεια πέντε σεζόν (μέχρι το 2029), μετακομίζοντας από την ΑΖ Άλκμααρ στο Ντα Λουζ», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου της Λισαβόνας.

«Καλώς ήρθες Βαγγέλη Παυλίδη», ανέφερε η Μπενφίκα στα social media σε ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του Παυλίδη και αναφορά στην σχέση του συλλόγου με το ελληνικό στοιχείο. «Θα προσπαθήσω να τιμήσω την ιστορία των Ελλήνων στο σύλλoγο», είπε ο Έλληνας διεθνής επιθετικός, τον οποίο καλωσόρισαν στην ομάδα δύο απ' τους Έλληνες θρύλους της Μπενφίκα, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Ανδρέας Σάμαρης.

Επίσημη μορφή πήρε και η συμφωνία της Νιούκαστλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για την μετακίνηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ο Έλληνας πορτιέρε πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε και υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Νιούκαστλ, που ανακοίνωσε τη μεταγραφή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στη Νιούκαστλ, έναν τεράστιο σύλλογο, με εξαιρετικούς παίκτες και προπονητή. Ανυπομονώ να ξεκινήσω», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 30χρονος τερματοφύλακας.

Aπό την πλευρά του ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ανέφερε για την μεταγραφή του Βλαχοδήμου: «Ο Οδυσσέας είναι ένας πολύ έμπειρος και εξαιρετικός τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου και χαιρόμαστε που εντάσσεται σε ένα ισχυρό γκρουπ».

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως η Μπριζ θα είναι ο επόμενος προορισμός του Χρήστου Τζόλη. Ο Έλληνας εξτρέμ πραγματοποίησε τρομερή σεζόν στην Bundesliga 2 με 24 γκολ και 10 ασίστ με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ και η Κλαμπ Μπριζ τον έκανε δικό της.

Παρόλο που η γερμανική ομάδα ενεργοποίησε τη ρήτρα αγοράς του, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, από τη Νόριτς, τον δίνει άμεσα στην Μπριζ αντί περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Στα 22 του ο Τζόλης πραγματοποιεί ακόμα μία σημαντική μεταγραφή καριέρας καθώς αρχικά μετακινήθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς αντί 11 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Φορτούνα, προτού συμφωνήσει με την πρωταθλήτρια Βελγίου, η οποία μάλιστα αγωνίζεται απευθείας στους ομίλους του νέου Champions League.

ΜπενφίκαPremier Leagueειδήσεις τώραΧρήστος ΤζόληςΚλαμπ ΜπριζΟδυσσέας ΒλαχοδήμοςΒαγγέλης ΠαυλίδηςΝιούκαστλ