Αθλητισμός | 01.07.2024 18:05

Αποδεσμεύεται απ' τον Παναθηναϊκό ο Βιλντόσα και συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό!

Newsroom

Από τα πράσινα στα κόκκινα ο Λούκα Βιλντόσα! Ο Αργεντινός γκαρντ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό καθώς βρισκόταν εκτός των πλάνων του Εργκίν Αταμάν. Και ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα και θα τον κάνει δικό του!

Ο 28χρονος άσος είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Πράσινους, με τους οποίους κέρδισε την Euroleague και το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ωστόσο δεν μπόρεσε να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα. Και με δεδομένη την άφιξη του Λορέντσο Μπράουν ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χωρούσε στο ρόστερ του Τριφυλλιού.

Τη σεζόν 2023-24 ο Βιλντόσα είχε 5,7 πόντους (42% δίποντα, 37% τρίποντα, 76% βολές), 1,5 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 4,5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 14.56 λεπτά σε 28 αγώνες της Euroleague.

O Αργεντινός έχει αγωνιστεί στην Κίλμες, στην Μπασκόνια, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Μιλγουόκι Μπακς και τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε σε Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό. Αποτελεί μέλος της εθνικής Αργεντινής έχοντας κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα.

Στον Ολυμπιακό θα πλαισιώσει στις θέσεις των γκαρντ τους Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σακίλ ΜακΚίσικ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και φυσικά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που ανακοινώθηκε την Κυριακή (30/6). Επίσης αναμένεται να προστεθεί και ο Κίναν Έβανς.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΟλυμπιακόςBasket LeagueEuroleague