Αθλητισμός|08.07.2024 11:53

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη επικρατέστεροι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη είναι το επικρατέστερο δίδυμο για να κρατήσουν την ελληνική σημαία κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δεδομένο πως θα αποτελούσε την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ωστόσο, ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο την τελευταία τετραετία αρνήθηκε ευγενικά την τιμητική πρόταση αφού ευχαρίστησε την ΕΟΕ, καθώς θέλει να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΟΕ έχει προτείνει ήδη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, ενώ ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο πλευρό του θα βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη.

Ήδη απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθιερώθηκε να κρατούν δύο αθλητές -ένας άνδρας και μία γυναίκα- τη σημαία. Τότε ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη οι δύο που μπήκαν πρώτοι στο στάδιο με την ελληνική σημαία.

Το ίδιο θα συμβεί, όπως όλα δείχνουν και κατά την τελετή έναρξης στο Παρίσι. Και τι καλύτερο για να κρατήσουν τη σημαία δύο σπουδαίοι αθλητές, που διαπρέπουν εκτός συνόρων, που τιμούν τα ελληνικά χρώματα και που είναι και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμοι παγκοσμίως.

Ο Αντετοκούνμπο, ένας πρωταθλητής του ΝΒΑ, αποτελεί τον κορυφαίο εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού. Πρωταγωνιστεί στο NBA, είναι ένας απ' τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Εξίσου και η Σάκκαρη βρίσκεται επί χρόνια στο Top 10 του παγκόσμιου τένις και είναι μια απ' τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο και σίγουρα η καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. 

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την ΕΟΕ την Τρίτη 9 Ιουλίου σε προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Γιάννης ΑντετοκούνμποΜίλτος ΤεντόγλουΜαρία Σάκκαρησημαιοφόροιειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024