Αθλητισμός | 12.04.2019 11:49

Παναθηναϊκός: Σε πρόγραμμα προστασίας ο Μπουζούκης

Κώστας Γουλής

Η διαφορά σε προπόνηση, ένταση, πίεση και ρυθµό ήταν χαώδης, σε µία περίοδο, δε, που το σώµα του 21χρονου άσου ακόµη «χτίζεται». Και από ένα σηµείο και µετά υπήρχε κίνδυνος να εµφανίσει µυϊκά ζητήµατα. Στην προκειµένη περίπτωση το «θέµα» προέκυψε στους κοιλιακούς του, ένα από τα πλέον «επικίνδυνα» σηµεία «επιβάρυνσης» για το κορµί ενός νεαρού παίκτη που αλλάζει τρόπο και επίπεδο προπόνησης.

Η καταπόνηση του «Μπούζου» από τα συνεχόµενα µατς τον έφερε από τις αρχές Μαρτίου στο όριο του συνδρόµου κοιλιακών/προσαγωγών. Και όταν οι ενοχλήσεις του έγιναν ακόµα πιο έντονες, την εποµένη του ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό (18/3), ο Γιώργος Δώνης δεν το ρίσκαρε ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Ο 21χρονος άσος µπήκε αµέσως στα «πιτς» και ξεκίνησε θεραπείες, για να ξεπεράσει συντηρητικά το πρόβληµα και να αποφευχθεί η χειρουργική επέµβαση.

Με το τεχνικό τιµ να τον προστατεύει απόλυτα και να τον «αποσύρει» και από τα τρία τελευταία µατς της σεζόν, προκειµένου να συνεχίσει το πρόγραµµά του και να είναι έτοιµος στην έναρξη της προετοιµασίας.

Ανοιχτά ενδεχόµενα

Σε ό,τι αφορά το πρόβληµα του Μαυροµµάτη, είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόµενα. Ο 22χρονος στόπερ εξακολουθεί να πονάει στη µέση και αν οι ενοχλήσεις δεν υποχωρήσουν, είναι πιθανό να υποβληθεί σε επέµβαση αφαίρεσης της κήλης µεσοσπονδύλιου δίσκου, για να είναι και αυτός διαθέσιµος από την πρώτη µέρα της προετοιµασίας. Ενδιαφέρον από την Γκενκ (στην οποία ανήκει ο Νίκος Καρέλης) έχει προκύψει εδώ και λίγες ηµέρες για τον Ματίας Γιόχανσον.

Οι Βέλγοι έστειλαν αρκετές φορές σκάουτ κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν για να «τσεκάρει» τον Σουηδό µπακ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκθέσεις που έχουν στα χέρια τους είναι πολύ θετικές. Οι ίδιες πηγές επισηµαίνουν πως έχει γίνει ήδη βολιδοσκόπηση προθέσεων προς την πλευρά του Γιόχανσον, ενώ υπάρχει ανεπίσηµη ενηµέρωση και στον Παναθηναϊκό περί ενδεχοµένου πρότασης. Οι «πράσινοι» πάντως κοστολογούν τον Σουηδό στο 1,3 µε 1,5 εκατ. €.

Για την προσεχή εβδοµάδα πάει, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση της ∆ευτεροβάθµιας Επιτροπής της ΕΠΟ στην έφεση του Ολυµπιακού, κατά της πρωτόδικης απόφασης για συνέχιση του ντέρµπι µε τον Παναθηναϊκό από το 70ό λεπτό.

ΠαναθηναϊκόςΓιώργος ΔώνηςΓιάννης Μπουζούκης