Αθλητισμός|24.07.2024 10:54

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με αθλήτρια που καταγράφηκε να μαστιγώνει το άλογό της - Αποσύρθηκε

Newsroom

Την απόσυρσή της από τα αγωνίσματα ιππασίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ανακοίνωσε ένα από τα μαγελύτερα ονόματα του αθλήματος, η Σάρλοτ Ντιζαρντέν καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος της από την διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (FEI).

Το βίντεο με την κακοποίηση του ζώου 

Συγκεκριμένα, η ίδια η Βρετανίδα πρωταθλητρια σε παλαιότερο βίντεό της, που κυκλοφόρησε φαίνεται να μαστιγώνει ένα άλογο. Η ίδια παραδέχτηκε ότι έκανε «λάθος» και ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο. 

Η απολογία της 

«Ένα βίντεο ήρθε στην επιφάνεια από πριν τέσσερα χρόνια, το οποίο με δείχνει να κάνω ένα λάθος κρίσης στη διάρκεια μιας προπονητικής συνεδρίας» αναφέρει σε δήλωσή της η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο ατομικό και το ομαδικό της ιππικής δεξιοτεχνίας και συνεχίζει: «Όπως είναι κατανοητό, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) διεξάγει έρευνα κι εγώ έχω πάρει την απόφαση να αποσυρθώ από κάθε διοργάνωση -συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών στο Παρίσι- όσο αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα.

Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός χαρακτήρα και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ντρέπομαι βαθιά και θα έπρεπε να είχα δώσει ένα καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή».

Η Ντιζαρντέν είπε ότι «λυπάται ειλικρινά» για τις ενέργειές της και πως ήταν «συντετριμμένη» που απογοήτευσε την ομάδα, τους φιλάθλους και τους χορηγούς.

 

«Θα συνεργαστώ πλήρως με την FEI, τη Βρετανική Ομοσπονδία Ιππασίας και την British Dressage κατά τη διάρκεια των ερευνών τους και δεν θα σχολιάσω περαιτέρω, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία» κατέληξε.

Σημειώνεται πως η Ντιζαρντέν κατέκτησε τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο. Με έξι μετάλλια, είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα Ολυμπιονίκης της Βρετανίας μαζί με την αθλήτρια της ποδηλασίας, Λόρα Κένι.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςιππασίαΠαρίσι 2024ειδήσεις τώραάλογοΟλυμπιακοί Αγώνες 2024