Αθλητισμός|24.07.2024 22:35

ΠΑΟΚ - Μπάνια Λούκα 3-2: Άξιζε μεγαλύτερη διαφορά αλλά πάει στη Βοσνία με το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν το γκραν φαβορί στο ζευγάρι με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Οι Βόσνιοι όμως, έχοντας «πετάξει» νωρίτερα εκτός την Εγκνάτια από την Αλβανία, ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για να παλέψουν. Να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες τους για το όνειρο της πρόκρισης.

Και σε αυτήν την... μυστήρια φάση των προκριματικών του Champions League, όλα παίζουν ρόλο. Μόνο που στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο αντίπαλο τον κακό του εαυτό, κάνοντας σωρεία λαθών που εκμεταλλεύθηκαν άψογα οι Βόσνιοι. Τρεις τελικές, δύο γκολ στο α΄ημίχρονο. Όχι και άσχημα για μία ομάδα που φάνηκε να κινείται με αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να φύγει με την μικρότερη δυνατή ζημιά από την Θεσσαλονίκη. Στη λογική να τα παίξει όλα γι΄όλα στο «σπίτι» της.

Αναμενόμενα, ο πρώτος λόγος με το «καλημέρα» της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν από την πρώτη ημέρα στο... γραφείο του. Εκόνγκ αντί Κεντζιόρα, Μουργκ αντί Κωνσταντέλιας και στα χαφ, με τη σιγουριά των Σβαμπ - Οζντόεφ.

Το ματς

Αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσες φορές πάτησε περιοχή, ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε. Απεναντίας, δέχθηκε το πρώτο απειλητικό μήνυμα από την Μπάνια Λούκα μόλις στο 14΄ από μία ενέργεια του Ερέρα στα δεξιά της άμυνάς του. Σέντρα του Βούκοβιτς, κεφαλιά Λούκιτς και η μπάλα άουτ. Η συνέχεια είχε ασπρόμαυρο χρώμα, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να «τρυπούν» από αέρος. Τα  «χτυπήματα» του Ντεσπόντοφ δεν πήγαν στράφι και από εκτέλεση κόρνερ του Βούλγαρου, ο Κουλιεράκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στην Τούμπα στο 17' (1-0).

Από τον παράδεισο, στην κόλαση ο Χανιώτης στόπερ που είδε να χρεώνεται πέναλτι στο 21΄σε μία φάση ασυνεννοησίας στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Σε αυτές τις μετρημένες φορές που οι Βόσνιοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και ξεμύτισαν στο αντίπαλο μισό. Ο Σάστρε γύρισε την μπάλα στον Κοτάρσκι, ο Κροάτης κίπερ βγήκε να την μαζέψει, με τον σκόρερ του Δικεφάλου να παίρνει την μπάλα από τον τερματοφύλακα με το χέρι, όπως τουλάχιστον αποφάσισε ο ρέφερι του αγώνα μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR. Και στο 22' ο Ερέρα ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα νίκησε τον Κοτάρσκι, ισοφαρίζοντας για την Μπόρατς (1-1). Γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ συνέχισε την κακή... παράδοση των φιλικών αναμετρήσεων του καλοκαιριού, αδυνατώντας να κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Ο Δικέφαλος όμως ήταν δεδομένα ανώτερος από τον αντίπαλό του. Έπρεπε -για αρχή- να μαζέψει το μυαλό του και να περιορίσει τα λάθη του, καθώς ήταν η ομάδα που έβγαζε στο γήπεδο αυτοματισμούς και συνεργασίες. Στο 39', σε ένα τρελό παιχνίδι για τον Κουλιεράκη, ο Κρητικός «εξιλεώθηκε» για το λάθος του και έθεσε πάλι τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού. Ο Σβαμπ έκανε απ΄τα αριστερά τη σέντρα, βρήκε τον Οζντόεφ που δοκίμασε το σουτ, ο Σισκόβσκι απέκρουσε, αλλά ο «Κούλιε» ήταν πάλι εκεί. Πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να κάνουν ευκολότερη τη ζωής τους αλλά ο Οζντόεφ απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 44΄μετά από ωραία κούρσα του Τάισον που συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Μουργκ. Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο. Κάτι που αντιλήφθηκαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του α΄μέρους, όταν ο Βούκοβιτς έκλεψε από τη μεσαία γραμμή, κουβάλησε την μπάλα, έκανε τη σέντρα, με τον Κουλασίν να νικά με διαγώνιο σουτ τον Κοτάρσκι για το 2-2.

Στο ίδιο τέμπο και το β΄ημίχρονο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει διάθεση με την μπάλα στα πόδια του σε ένα παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια και όχι από τον άξονα και να παρουσιάζει αστάθειες στα μετόπισθεν. Οι στατικές φάσεις όμως αποδείχθηκαν το μεγάλο «όπλο» στα χέρια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια υλικά. Στο 51΄, κόρνερ και πάλι του Ντεσπόντοφ, αυτήν την φορά κεφαλιά του Εκόνγκ και ο ΠΑΟΚ μπροστά με 3-2.

Στο 60' της αναμέτρησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρόσθεσε την πινελιά... μαγείας με την είσοδο του Κωνσταντέλια ενώ 8 λεπτά αργότερα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας μέσα Καμαρά, Αντρίγια και Σαμάτα. Στο ντεμπούτο του 27χρονου με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς μέχρι το φινάλε του ήταν η προβολή του Κουλάσιν μπροστά από τον Σαμάτα, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας του στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι πολλές αλλαγές έριξαν ρυθμό στον αγώνα, με τον δείκτη του σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

3-2 στο γήπεδο της Τούμπας στην πρώτη συνάντηση του ΠΑΟΚ με την Μπάνια Λούκα. Ραντεβού σε μία εβδομάδα από σήμερα και συγκεκριμένα στις 31/7 γιατί η πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο των ασπρόμαυρων περνά μέσα από την Βοσνία!

Champions LeagueΠΑΟΚειδήσεις τώρα