Αθλητισμός|27.07.2024 23:42

Σούπερ ταλέντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρνει ο ΠΑΟΚ! Ποιος είναι ο Σόλα Σόρταϊρ

Newsroom

Ένα παιδί των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Σόλα Σόρταϊρ, βρίσκεται προ των πυλών του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια κίνηση-έκπληξη στην οποία προχωρά ο Δικέφαλος, που επενδύει στον 20χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό των Κόκκινων Διαβόλων.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο ΠΑΟΚ ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Σόρταιρ, ο οποίος αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τη Γιουνάιτεντ.

Για τον Σόρταϊρ υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Αγγλίας και του MLS, της Ισπανίας και της Σαουδικής Αραβίας, με τον νεαρό Άγγλο να αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για υπογραφές.

Ο 20χρονος άσος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας και αγωνίζεται τόσο ως επιτελικός μέσος στον κεντρικό άξονα όσο και στα άκρα. Στα χέρια του κρατά το... απολυτήριο από τη μεγάλη της Γιουνάιτεντ σχολή. Σε ηλικία 14 ετών και 314 ημερών, έγινε ο νεαρότερος που έπαιξε ποτέ στο Youth League!

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2021, αφότου έκλεισε τα 17, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και ο τότε προπονητής της ομάδας Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον «τσίμπησε» άμεσα καθώς στις 21 του ίδιου μήνα, τον χρησιμοποίησε σε εντός έδρας αγώνα της Premier League με τη Νιουκάσλ, στη θέση του Ράσφορντ. Έπειτα από τέσσερις ημέρες, σε ηλικία 17 ετών και 23 ημερών, έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΠΑΟΚΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier Leagueειδήσεις τώρα