Αθλητισμός|28.07.2024 22:05

Formula 1: Ανατροπή στο Σπα - Αποκλείστηκε λόγω παρατυπίας ο Ράσελ, νικητής ο Χάμιλτον!

Newsroom

Έγινε τελικά η ανατροπή στο γκραν πρι του Σπα για το πρωτάθλημα της Formula 1 καθώς ο Τζορτζ Ράσελ τιμωρήθηκε και έχασε τη νίκη που κατέκτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Βέλγιο.

Ο Βρετανός πιλότος απώλεσε τους 25 βαθμούς της νίκης, τους οποίους τελικά πήρε ο δεύτερος του αγώνα και έτερος οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον.

Αυτό συνέβη διότι αμέσως μετά τον τερματισμό κατά τον έλεγχο των μονοθέσιων διαπιστώθηκε ότι η Mercedes W15 του Ράσελ ήταν ελαφρύτερη απ' το προβλεπόμενο. Η ζυγαριά της FIA έδειξε 796,5 κιλά, τουτέστιν 1,5 κιλό πιο κάτω από το κατώτατο όριο που ορίζουν οι κανονισμοί. Λόγω του ότι πρόκειται για σοβαρή τεχνική παράβαση, ο κανονισμός προβλέπει αποκλεισμό! Ως εκ τούτου, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τον μηδενίσουν για τεχνική παρατυπία.

Κάπως έτσι ο επτάκις πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την 105η νίκη της καριέρας και τη δεύτερη εφετινή του. Μάλιστα αυτές οι δύο νίκες έχουν έρθει στα τελευταία τρία γκραν πρι.

Ο αποκλεισμός του Ράσελ, έφερε ολική αλλαγή στη βαθμολογούμενη δεκάδα καθώς άπαντες ανέβηκαν μία θέση. Ο Πιάστρι πήρε τη δεύτερη θέση, ο Λεκλέρ την τρίτη και ακολούθησαν οι: Φερστάπεν, Νόρις, Σάινθ, Πέρες, Αλόνσο, Οκόν και Ρικιάρντο, ο οποίος από ενδέκατος βρέθηκε δέκατος.

GP ΒελγίουΤζορτζ ΡάσελΛιούις ΧάμιλτονMercedesειδήσεις τώρα