Αθλητισμός|29.07.2024 09:15

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σοβαρός τραυματισμός Γαλλίδας ποδηλάτισσας - Υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Newsroom

Σοβαρό ατύχημα είχε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 μια Γαλλίδα ποδηλάτισσα, η Λοανά Λεκόμ στη διάρκεια του αγώνα ποδηλασίας cross country καθώς χτύπησε στο κεφάλι και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση!

Η Λεκόμ ήταν ένα από τα φαβορί για τη νίκη στο αγώνισμα, ωστόσο, μία σφοδρή πτώση έθεσε σε κίνδυνο της ζωή της και στάθηκε εμπόδιο για την εκπλήρωση του στόχου της, που δεν ήταν άλλος από το να βελτιώσει το χρόνο που έκανε πριν από 3 χρόνια στο Τόκιο.

Πώς έγινε το ατύχημα 

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα ποδηλάτισσα έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το κεφάλι της σε ένα κορμό δέντρου κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να μείνει αναίσθητη και να χρειαστεί επείγουσα μεταφορά σε κοντινό νοσοκομείο.

Πριν από τη μεταφορά της, όλοι οι παρευρισκόμενοι την χειροκρότησαν για να την ενθαρρύνουν στη δύσκολη στιγμή που περνούσε. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η 24χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ τραυματίστηκε και στη γνάθο.

Παραμένει στο νοσοκομείο 

Παρέμεινε κλινήρης και θα παρακολουθείται από τους γιατρούς μέχρι νεοτέρας.

Λόγω της σοβαρής πτώσης, η Λεκόμ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στην πατρίδα της και είναι αναγκασμένη να περιμένει την επόμενη διοργάνωση για να πάρει «εκδίκηση».

Παρ' όλα αυτά, η πρώτη θέση πήγε σε γαλλικά χέρια, καθώς η συμπατριώτισσά της, Πολίν Φερράν-Πρεβό, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα.

Παρίσιειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςποδηλασίαΓαλλίαΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024τραυματισμός