Αθλητισμός|29.07.2024 22:31

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άγγιξε το μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου - 4ος στον τελικό των 100μ. ύπτιο

Newsroom

Ο Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησε σπουδαία κούρσα, άγγιξε το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 αλλά έμεινε τέταρτος στον τελικό των 100μ. ύπτιο.

Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής έκανε καταπληκτικό τελευταίο 50άρι, ανέβηκε στην τέταρτη θέση αλλά έχασε στη χεριά -για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου!- το χάλκινο μετάλλιο απ' τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι. Ο Χρήστου τερμάτισε σε 52.41, ενώ ο Μέρφι έκανε χρόνο 52.39. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ιταλός Τόμας Τσέκον με 52.00 και δεύτερος ο Κινέζος Τζιαγού Σου με 52.32.

Η τέταρτη θέση του Χρήστου αποτελεί την καλύτερη επίδοση Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε πισίνα. Το καλύτερο πλασάρισμα πριν από τον Χρήστου ήταν η πέμπτη θέση που είχαν πάρει ο Σπύρος Γιαννιώτης το 2004 στα 1.500μ. ελεύθερο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ το 2021 στα 50μ. ελεύθερο.

«Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι το 2028»

Λίγο μετά το τέλος της κούρσας ο Χρήστου δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε στενοχωρημένος διότι βρέθηκε πολύ κοντά στο μετάλλιο. «Δεν μου λέει τίποτα η τέταρτη θέση, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το 2028 στο Λος Άντζελες» σχολίασε ο Χρήστου, ο οποίος είπε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα για να ξεκουραστεί και θα αποφασίσει τι θα κάνει στη συνέχεια...

Στη μεικτή ζώνη έκανε κατάθεση ψυχής λέγοντας: «Έχασα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για δύο κλάσματα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν με ικανοποιεί τίποτα άλλο γιατί ήξερα πως θα είμαι στον τελικό, εγώ ήθελα το μετάλλιο. Δεν πήρα το μετάλλιο, έκανα ένα βήμα παραπάνω από ό,τι είχα κάνει στο παρελθόν αλλά δεν μου λέει κάτι αυτό. Τι είμαι τέταρτος, τι είμαι όγδοος δεν με απασχολεί καθόλου.

Την ευχαριστήθηκα περισσότερο την κούρσα σε σχέση με χθες, ήμουν πάρα πολύ ανταγωνιστικός αλλά έχασα το μετάλλιο, αυτό μένει. Μένει η πίκρα, μένουν αυτά τα δύο κλάσματα που μου στέρησαν το μετάλλιο. Δεν γίνεται να μην στενοχωρηθείς, όλη μου τη ζωή την έχω αφιερώσει σε μία πισίνα.

Από αυτό ζω, αυτό με τρέφει και μου δίνει δύναμη οπότε είναι λογικό να με στενοχωρεί. Στο τέλος δεν είχα κάτι άλλο, είχα αρχίσει ήδη να χάνω δυνάμεις, δεν είχα κάτι να δώσω. Τώρα δεν ξέρω καν αν θα κολυμπήσω στα 200μ, μάλλον θα κολυμπήσω στην σκυταλοδρομία.

Εγώ ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω, το ότι μπήκα στον τελικό δεν μου λέει κάτι. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ μακριά, χρειάζομαι ένα διάλειμμα τώρα».

Νωρίτερα είχε πει μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΕΡΤ: «Στεναχωρήθηκα γιατί ήταν πάρα πολύ κοντά, ήξερα πως σε εμάς τους τέσσερις θα κρινόταν το μετάλλιο. Είναι κρίμα, όχι για τίποτα άλλο αλλά επειδή κρίθηκε στο νήμα. Δεν είχα παραπάνω δυνάμεις να τερματίσω πιο δυνατά, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν μου αρκεί η τέταρτη θέση. Οι Ολυμπακοί Αγώνες είναι σε τέσσερα χρόνια, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι το Λος Άντζελες».

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώρακολύμβησηΠαρίσι 2024Απόστολος Χρήστου