Αθλητισμός|30.07.2024 09:26

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβάλλεται και πάλι το Τρίαθλο Ανδρών λόγω του μολυσμένου Σηκουάνα

Newsroom

Προβλήματα δίχως τέλους για τους Γάλλους, με τον Σηκουάνα να τους δημιουργεί όλο και περισσότερες δυσκολίες. Το διάσημο γαλλικό ποτάμι, παρά το τεράστιο κόστος καθαρισμού που καταβλήθηκε (1,4 δις.) παραμένει μολυσμένο με αποτέλεσμα να προκαλεί καθυστέρηση και προβληματισμό στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Ακατάλληλα για μία ακόμη μέρα παραμένουν τα νερά του ποταμού μετά και από τη σημερινή ανάλυση από ειδικούς. Αποτέλεσμα αυτού έχει η αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα Τριάθλου Ανδρών, που θα διεξαγόταν σήμερα το πρωί.

Το σημερινό πόρισμα ανάλυσης

Ειδικότερα, η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε και σήμερα το πρωί στον Σηκουάνα έδειξε ότι τα επίπεδα ποιότητας του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για να επιτραπεί η διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το επίπεδο των βακτηρίων E. Coli και εντερόκοκκου που εντοπίστηκαν στα νερά του ποταμού.

Στην παραπάνω ανακοίνωση αναφέρεται πως ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 10.45 (τοπική ώρα), με τους αθλητές, ωστόσο, να κρατούν μικρό καλάθι, αφού είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, οι διοργανωτές είχαν στο μυαλό τους ένα μεγαλεπήβολο έργο για τον καθαρισμό του ποταμού, ξοδεύοντας τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.

Πάντως το France24 ανέφερε πως εάν η ποιότητα του νερού είναι κάτω από τα πρότυπα, το «Σχέδιο Β» περιλαμβάνει την αναβολή των αγώνων για λίγες ημέρες (όπως κι έγινε) ή τη μεταφορά της μαραθώνιας κολύμβησης στο Vaires-sur-Marne, στον ποταμό Marne ανατολικά του Παρισιού.

ΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024τρίαθλοΠαρίσι 2024ποταμόςΟλυμπιακοί Αγώνες