Αθλητισμός|30.07.2024 18:44

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απρόοπτο με Καλάθη - Εκτάκτως στο νοσοκομείο

Newsroom

Στο νοσοκομείο μετέβη μετά τον αγώνα με την Ισπανία ο Νικ Καλάθης, λόγω  χτυπήματος που δέχτηκε στα πλευρά του. Ο πρώτος έλεγχος δεν έδειξε κάταγμα και ο διεθνής γκαρντ ακολουθεί αγωγή, με την ελπίδα να είναι έτοιμος για τον τελικό της Παρασκευής απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα της Αυστραλίας.

Οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά για την Εθνική μπάσκετ παραμένουν ζωντανές με τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή να είναι ποικίλα. Η Εθνική έχει πιθανότητες ακόμη να τερματίσει ακόμα και στην 2η θέση του ομίλου της, αλλά θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη

«Ο Νικ Καλάθης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία, λόγω έντονου πόντου στα δεξιά πλευρά, μετά από αγκωνιά που δέχτηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Ο παρακλινικός έλεγχος που έγινε, με ακτινογραφία και υπέρηχο, ήταν αρνητικός για εμφανή εστία κατάγματος και έδειξε κάκωση στα μαλακά μόρια και ενδιάμεσα στα τελευταία πλευρά.

Ο Καλάθης ακολουθεί ήδη παυσίπονη αγωγή και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση».

Τα 5 σενάρια πρόκρισης για την εθνική μπάσκετ

Μετά τη νίκη του Καναδά με 93-83 επί της Αυστραλίας, η Ελλάδα έχει ακόμη μία ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση . Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής στους «8» είναι πέντε.

  1. Ηττα της Ελλάδας από την Αυστραλία: Η Ελλάδα θα αποκλειστεί, αφού θα έχει τρεις ήττες.
  2. Νίκη Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία και θα ελπίζει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να προκριθεί στα προημιτελικά.
  3. Νίκη της Ελλάδας μέχρι με 2 πόντους κόντρα στην Αυστραλία και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει στην 4η θέση. Ο λόγος είναι ότι θα έχει -5 στην διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία, ενώ η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.
  4. Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας με 3-9 πόντους και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.
  5. Νίκη με +10 πόντους της Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας: Η Ελλάδα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση.
μπάσκετΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024ειδήσεις τώραΝικ Καλάθης