Αθλητισμός|02.08.2024 13:00

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Αυστραλοί «εξαφάνισαν» το όνομα της Ελλάδας λίγο πριν τον «τελικό»

Newsroom

Η Εθνική Ομάδας Μπάσκετ δίνει σε λίγες ώρες τον σημαντικότερο αγώνα - μέχρι τον επόμενο - του Ολυμπιακού Τουρνουά στη Λιλ με αντίπαλο την Αυστραλία για την πρόκριση της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η επίσημη αγαπημένη θέλει νίκη και με διαφορά κιόλας για να είναι σίγουρη για την πρόκριση της ως καλύτερη τρίτη, ενώ μπορεί να βγει ακόμη και δεύτερη με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ωστόσο, οι Αυστραλοί θέλουν και αυτοί τη νίκη και απέδειξαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ότι μπορούν να την κατακτήσουν.

Η NBL, δηλαδή η ομοσπονδιακή λίγκα προωθεί με κάθε τρόπο τον πολύ σημαντικό αγώνα της ημέρας, ωστόσο μία φωτογραφία που ανήρτησε προκάλεσε ερωτήματα και στους Αυστραλόυς που την είδαν αλλά και στους Ελληνες.

Το πικάρισμα στην «Επίσημη Αγαπημένη»

Όπως είναι φυσιολογικό, πρόταξαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο παρουσίασαν να πηγαίνει προς το καλάθι, έχοντας απέναντι του τέσσερις Αυστραλούς, οι οποίοι είχαν μικρότερο μέγεθος από εκείνον.

Βέβαια δε σταμάτησαν εκεί, καθώς έσβησαν το όνομα «Ελλάδα» και το αντικατέστησαν με το «Giannis», κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, ακόμα στην Αυστραλία.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 14.30 απευθείας από την ΕΡΤ1 με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να είναι έτοιμη να γράψει ιστορία.

Εθνική μπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024Εθνική Αυστραλίας