Αθλητισμός|03.08.2024 13:49

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Air Καραλής! Πέρασε με άνεση και στυλ στον τελικό του άλματος επί κοντώ!

Newsroom

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκλεισε θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αέρινος στον προκριματικό κάνοντας τρεις αλάνθαστες προσπάθειες που του έδωσαν το εισιτήριο για τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (5/8, 20.00).

Αγωνίστηκε με άνεση, στυλ κι ένα ωραίο χαμόγελο δείχνοντας και την εξαιρετική ψυχολογία που διαθέτει. Και άφησε ελπίδες για ένα μετάλλιο. Άλλωστε του επιτρέπουν τα όνειρα για κάτι τέτοιο οι μεγάλες επιδόσεις που έχει κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και ο αποκλεισμός μεγάλων ονομάτων όπως ο Αμερικανός Νίλσεν (ασημένιος στο Τόκιο), ο Πολωνός Λίσεκ, ο Βέλγος Μπράντερς και ο Νορβηγός Λιλεφόσε που εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στην προθέρμανση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής άφησε τα 5,40μ. (μόνο ο Έλληνας πρωταθλητής, το φαινόμενο Ντουπλάντις και ο Φιλιππινέζος Ομπιένα δεν το επιχείρησαν) και άρχισε τις προσπάθειές του απ' τα 5,60μ. άλμα που πέρασε με μεγάλη άνεση!

Εξαιρετική ήταν η επόμενη προσπάθεια του Καραλής και στα 5,70μ., τα οποία πέρασε με άνεση επίσης με την πρώτη προσπάθεια.

Ο προκριματικός θα είχε ολοκληρωθεί απ' τα 5,70μ. αν ο Ντουπλάντις δεν είχε επιλέξει να αφήσει το συγκεκριμένο ύψος. Ως εκ τούτου ο αγώνας συνεχίστηκε στα 5,75μ. όπου και πάλι ο Καραλής ήταν αέρινος. Πέρασε άνετα το ύψος και ουσιαστικά έκλεισε θέση για τον τελικό του άλματος επί κοντώ.

επί κοντώΟλυμπιακοί ΑγώνεςΕμμανουήλ ΚαραλήςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώρα