Αθλητισμός|04.08.2024 20:14

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Η συγκλονιστική ιστορία της Εμμανουέλας Κατζουράκη: Από το μοιραίο τρένο στα Τέμπη στον τελικό της σκοποβολής

Newsroom

Μια ανάσα πριν το βάθρο βρέθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής, Εμμανουέλα Κατζουράκη, η οποία βγήκε πέμπτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Συγκεκριμένα κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του σκιτ γυναικών στη σκοποβολή έχοντας 23/30 επιτυχημένες βολές. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε το απόλυτο με 25/25 βολές στην 4η και 5η σειρά των προκριματικών στο σκιτ γυναικών, επίδοση που της επέτρεψε να περάσει ως πρώτη στον τελικό.

Από το μοιραίο Intercity στο Παρίσι

Η ιστορία της Εμμανουέλας Κατζουράκη, πρωταθλήτριας στη σκοποβολή και φοιτήτρια στη Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, είναι συγκλονιστική καθώς ήταν επιβάτιδα στο μοιραίο Intercity που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Αν και βγήκε ζωντανή έχοντας τραυματιστεί ελαφρά, ο εφιάλτης που έζησε εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου τη σημάδεψε για πάντα. Παρόλο τον εφιάλτη που έζησε και τις δυσκολίες λίγους μήνες μετά, κατάφερε ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βρέθηκε έτσι στους Ολυμπιακούς, όπου βγήκε 5η στον κόσμο.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα»

«Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα έχουμε περάσει πάρα πολλά» αρκέστηκε να πει η αθλήτρια μετά το τέλος του τελικού και την τελική της κατάταξη.

σκοποβολήΠαρίσι 2024ΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρα