Αθλητισμός | 07.08.2024 18:37

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης χάρισε στην Κύπρο το ασημένιο μετάλλιο!

Newsroom

Η Κύπρος πανηγυρίζει το δεύτερο μετάλλιό της στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων! Ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης έπειτα από μια καταπληκτική προσπάθεια που έκανε στη θάλασσα της Μασσαλίας, τερμάτισε δεύτερος στα ILCA 7 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν ο ίδιος, ο οποίος το 2012 στο Λονδίνο (στην κατηγορία Laser) είχε χαρίσει στην Κύπρο το πρώτο μετάλλιο από καταβολής Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Αυστραλός Ματ Γουέρν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας προβάδισμα 14 βαθμών έναντι του Κύπριου αθλητή πριν από την κούρσα μεταλλίων. Ο Γουέρν πήρε την πρώτη θέση στην τελική ιστιοδρομία και με 40 βαθμούς ποινής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πίσω του ακολούθησε ο 34χρονος Κοντίδης, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε με 56 βαθμούς ποινής και έγραψε ιστορία για την Κύπρο.

«Ευχαριστώ του Κύπριους για την ενέργεια που μου έστελναν»

Mιλώντας στο ΡΙΚ μετά την επιτυχία του ο Κοντίδης είπε: «Ευχαριστώ τους Κύπριους για την ενέργεια που μου έστελναν, θα γίνει μια έκρηξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ευχαριστώ. Είχα κλειστό το κινητό αυτές τις μέρες».

Αναφορικά με τον αγώνα του είπε: «Τις πρώτες μέρες δεν μου έβγαινε ο αγώνας, όμως αυτό δείχνει την καρδιά του αθλητή. Δεν το περίμενα, να έχω μακροπρόθεσμη καριέρα, να είμαι σε αυτό το επίπεδο. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Ήξερα ότι έχω πιθανότητες για το χρυσό. Αν με ρωτούσατε τι θα ρίσκαρα, να τα ρισκάρω όλα ή να πάω για το χρυσό, θα έλεγα κάποιο μετάλλιο. Η κατηγορία αυτή είναι η πιο δύσκολη, βλέπεις τους κορυφαίους αθλητές που δεν μπόρεσαν να μπουν δεκάδα. Ο Αυστραλός ήταν κορυφαίος και μπράβο του».

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Κύπροςειδήσεις τώραιστιοπλοΐα