Αθλητισμός|09.08.2024 20:45

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική πόλο των ανδρών συνέτριψε την Αυστραλία

Newsroom

Με μια φοβερή εμφάνιση η Εθνική Πόλο Ανδρών κατάφερε να νικήσει την ομάδα της Αυστραλίας και να προχωρήσει στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης στου φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άνετη επικράτηση

Η άμυνα της «γαλανόλευκης» ήταν αδιαπέραστη, αναγκάζοντας τους αντιπάλους να σουτάρουν από μακρινή απόσταση. Επιθετικά, το σχέδιο του Θοδωρή Βλάχου λειτούργησε άψογα, με τον Κώστα Κάκαρη να ξεχωρίζει με τέσσερα γκολ.

Μετά από αυτή τη νίκη, η Εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντιμετωπίζοντας την Ισπανία την Κυριακή (11/8) στις 10:00. Η 5η θέση -αν την πάρει- θα είναι η τρίτη καλύτερη στην ιστορία της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό. Ο Κώστας Κάκαρης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα (1-0). Οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω στις επόμενες επιθέσεις τους σκοράροντας με Λάμπι και Νικολαΐδη για την Ελλάδα και μειώνοντας σε 3-1 οι Αυστραλοί.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Αυστραλοί βρήκαν ξανά δίχτυα στον παίκτη παραπάνω, όμως η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον Κάκαρη να σκοράρει από ωραίο πέρασμα του Σκουμπάκη (4-2). Ο Παπαναστασίου βρήκε όμορφα τον Γκίλλα και εκείνος βρήκε δίχτυα απαντώντας στο γκολ που είχε σημειώσει ενδιάμεσα ο Πάουερ (5-3).

Η Ελλάδα μπήκε με γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο, αφού ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης και ο Σκουμπάκης βρήκαν δίχτυα εκατέρωθεν ενός τέρματος των Αυστραλών. Ένα τάιμ-άουτ έδωσε την ευκαιρία στον Θοδωρή Βλάχο να δώσει οδηγίες στους παίκτες του και εκείνοι έβγαλαν άμεσα το πλάνο του με τον Φουντούλη να δίνει διαφορά τεσσάρων γκολ στην Ελλάδα (8-4). Ο Κάκαρης βρήκε άλλο ένα γκολ για να ακυρώσει εκείνο του Μαξίμοβιτς και ο Ντίνος Γενηδουνιάς έστειλε τη διαφορά στα πέντε γκολ.

Η Αυστραλία σκόραρε πρώτη στο τελευταίο οκτάλεπτο με πέναλτι του Μπιρνς, όμως ο Κάκαρης απάντησε με μια λόμπα εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Αυστραλού πορτιέρε. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε το ματς με την Αυστραλία να σκοράρει ξανά και τον Σκουμπάκη να στέλνει ξανά τη διαφορά στα πέντε γκολ στα 2:52 πριν το φινάλε. Η Ελλάδα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό μέχρι το φινάλε και έφτασε τελικά στη νίκη.

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 5-3, 4-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τ. Χαμίλ): Πόρτερ, Λαμπί, Μαξίμοβιτς, Νεγκούς, Πάουερ, Έντουαρντς, Παβιλιάρ, Μέρσεπ, Μπάιρνς, Μπερεχούλακ, Πουτ, Έντουαρντς, Χέντζες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024Εθνική Πόλοειδήσεις τώραΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες