Αθλητισμός|11.08.2024 23:57

Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Η συγκλονιστική στιγμή με την ελληνική σημαία και τη Νίκη της Σαμοθράκης

Newsroom

Η εθνικός ύμνος, αλλά και η ελληνική σημαία, πρωταγωνίστησαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Το Stade de France βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», μεταφέροντας θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».

Από την οροφή του σταδίου κατέβηκε ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, όπως τη Βαστίλη, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια. Στην εξερεύνησή του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του ελληνικού εθνικού ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Παρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσιειδήσεις τώρα